maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kesän makuja, eli sisäfilettä uudella tavalla

Tämä resepti on mainiosta kirjasta "Kesän makuja", kuten jo aiemminkin totesin, tämä kirja kuuluu niihin, joita on pakko hankkia kaksin kappalein -toinen kotiin ja toinen mökille.
Huomaa myöskin retrosiivilä, jonka hankin vastikään. En ollenkaan ymmärrä, kuinka tähän asti olenkaan pärjännyt ilman sitä. Siihen on helppo kaataa perunat vesineen ja tuollaisenaan mukavampi tapa tarjoila perunat, kuin tylsästä kattilasta.
Tämä ruoka oli hyvää, joskin jäin kaipaamaan "sitä jotain" -olisiko se ehkä chili? Tai muutama aurinkokuivattu tomaatti täytteeseen?

Tähän tulee n. 600gr naudan sisäpaistia, leikataan pihveiksi
pekonia
200gr tuoreita sieniä, käytin herkkutatteja
valkosipulia
purjo
pestokastiketta
parmesaanijuustoa raasteena
lihalientä
suolaa ja mustapippuria, laita riittävästi!

Naudan sisäfile leikataan kohtalaisen paksuiksi pihveiksi, jotka nuijin ihan nyrkillä, maustoin suolalla ja pippurilla

Sitten täytteen aineet, pienitään sienet ja purjo ja valkosipuli
Paistetaan pannulla, otetaan pannu pois liedeltä ja laitetaan pestokastiketta sekä parmesaanijuusto ja sekoitetaan.

Pihvien päälle pekoniviipale, jonka päälle täytettä. Ohjeen mukaan kääritään rullalle ja koktail-tikulla kiinni. Minä en kuulu kokkaritikkuihmisiin, joten käytän narua, jolla söpöt nyytit.

Ne paistetaan pannulla voissa joka puolelta kunnolla, sitten lihaliemeen muhimaan joksikin aikaa. hyvää oli, salaatin ja perunoiden kera syötiin.
Mutta tosiaan, hieman luonnetta täyte jäi kaipaamaan, ehkä aurinkokuivattua tomaattia? Sinihomejuustoa? Chiliä?

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Herkullisen oloinen. Täytyy kokeilla.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...