perjantai 2. syyskuuta 2011

Kesä talteen, omenahilloa!

Tuli tehtyä omenahilloa talven varalle. Omena on valkea kuulas ja hyvä hillo-omena.
Kuoritaan omenat ja paloitellaan kattilaan (ei siis roskia, siemenkotia tms mukaan). Tämä kattila on 10l ja omenaa n. 8l asti. 2 lasia vettä pohjalle ja sokeria varmaan 1/2-1 dl.
Keitetään miedolla lämmöllä, mieluusti koko ajan sekoittaen, ettei pala pohjaan, sopivasti, eli sen verran, että palat soseutuvat hyvin.
Lopuksi vielä tasaiseksi Bamixilla.
Pakkaan hillon pakasterasioihin, sellaiset määrät, että hillo tulee syötyä muutamassa päivässä. Purkit tietty pakkaseen. Hillo on tosi hyvää esim maustamattoman jugurtin, viilin tai kaurapuuron kanssa. Saati sitten lettujen tai pannarin!

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...