Nojoo. Syksyn tullessa kaipaa sokeria, hiilihydraatteja, mausteista ruokaa. Muut kun ovat nyt lopettaneet hiilareiden syömisen, ne kyllä meillä lisääntyvät: lyhyttä ja pitkäketjuista menee kaikissa muodoissa ja karkkia. Salmiakkia pitää olla joka paikassa, työpöydän laatikoissa, autossa, piilossa kotona...Näin ollen siis -intialaista ruokaa...
Tämä oli hienoinen pettymys, vaikka ihan siis syötävää -naan leipää ja perunaa mukana.
Ohje on Suuresta intialaisesta keittokirjasta.
Ja valmistetaan seuraavasti:
pitkulainen vuoka voidellaan, kaksi munaa vatkataan ja pohjalle.
Taikinaan tulee 450gr paistijauhelihaa (luomua suos)
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl murskattua valkosipulia
6 tuoretta chiliä (vihreä) silputtuna
2 pientä sipulia silputtuna
1/2 tl jauhettua kurkumaa
50gr tuoretta silputtua korianteria
175gr raastettua perunaa
suolaa
Taikinaan siis jauheliha, inkivääri, valkosipuli, 4 vihreää chiliä, 1 vatkattu muna, kurkuma, raastettu peruna, korianteri, suola, 1 sipuli, tasaiseksi taikinaksi. taikina uunivuokaan, ja uuniin 180 asteta 45 minuuttia. Tämän jälkeen 3 kananmunaa+loput chilit ja toinen sipuli sekoitetaan ja paistoksen päälle ja uuniin, kunnes pinta ruskeahko. Siinä se, ja ihan hyvää oli myöhemminkin kylmänä leivän päällä.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti