maanantai 7. marraskuuta 2011

Lihamureke intialaiseen tapaan

Nojoo. Syksyn tullessa kaipaa sokeria, hiilihydraatteja, mausteista ruokaa. Muut kun ovat nyt lopettaneet hiilareiden syömisen, ne kyllä meillä lisääntyvät: lyhyttä ja pitkäketjuista menee kaikissa muodoissa ja karkkia. Salmiakkia pitää olla joka paikassa, työpöydän laatikoissa, autossa, piilossa kotona...Näin ollen siis -intialaista ruokaa...
Tämä oli hienoinen pettymys, vaikka ihan siis syötävää -naan leipää ja perunaa mukana.

Ohje on Suuresta intialaisesta keittokirjasta.
Ja valmistetaan seuraavasti:
pitkulainen vuoka voidellaan, kaksi munaa vatkataan ja pohjalle.

Taikinaan tulee 450gr paistijauhelihaa (luomua suos)
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl murskattua valkosipulia
6 tuoretta chiliä (vihreä) silputtuna
2 pientä sipulia silputtuna
1/2 tl jauhettua kurkumaa
50gr tuoretta silputtua korianteria
175gr raastettua perunaa
suolaa

Taikinaan siis jauheliha, inkivääri, valkosipuli, 4 vihreää chiliä, 1 vatkattu muna, kurkuma, raastettu peruna, korianteri, suola, 1 sipuli, tasaiseksi taikinaksi. taikina uunivuokaan,  ja uuniin 180 asteta 45 minuuttia. Tämän jälkeen 3 kananmunaa+loput chilit ja toinen sipuli sekoitetaan ja paistoksen päälle ja uuniin, kunnes pinta ruskeahko. Siinä se, ja ihan hyvää oli myöhemminkin kylmänä leivän päällä.





Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...