sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Poro-makaronilaatikko

Uuusi glorian Ruoka ja Viini -lehti on taas ilmestynyt ja siitä tämäkin ohje. Mukavaa vaihtelua tavalliselle makaronilaatikolle ja poronlihan käyttäminen oli jostain syystä minullekin uusi juttu. Vielä kun paikallisesta K-kaupasta oikeasti löytyi pakastealtaasta poron jauhelihaa, joka sekin oli minulle vallan uusi asia, niin pakkohan tätä oli kokeilla ja mainio, helppotekoinen kotiruoka olikin.

ohjeen mukaan menisi 300gr pennepastaa
1 pieni purjoa
200-250gr poron jauhelihaa (pakasteesta siis löytyy)
voita
100gr kylmäsavuporoa

Munamaitoon 3 kananmunaa
laitoin 3.5dl kermaa
pari desiä rasvatonta maitoa, (kun meiltä ei muuta löydy)
1 dl voimakasta juustoraastetta ja kuinka sattuikaan, oli kauppaan uutena ilmaantunut mustaleimasta tehtyä juustoraastetta, joka toimi hyvin tässä
mustapippuria,
ei kaipaa juurikaan suolaa, vähän saa laittaa

no meidän perheelle nuo ohjeen annokset on aika vaatimattomia, eli yleensä menee yksi paketillinen penneä ja jauhelihaa vajaa kaksinkertainen annos ja purjokin oli kyllä hervoton hybridi.

Paistetaan purjo ja jauheliha voissa, tuohon laitoin ripauksen suolaa ja pippuria.
Pilkotaan kylmäsavuporo pieneksi
nämä uunivuokaan, mukaan munamaito, sekoitetaan päälle juustoraasteta ja uuniin 225 astetta n. puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...