Uuusi glorian Ruoka ja Viini -lehti on taas ilmestynyt ja siitä tämäkin ohje. Mukavaa vaihtelua tavalliselle makaronilaatikolle ja poronlihan käyttäminen oli jostain syystä minullekin uusi juttu. Vielä kun paikallisesta K-kaupasta oikeasti löytyi pakastealtaasta poron jauhelihaa, joka sekin oli minulle vallan uusi asia, niin pakkohan tätä oli kokeilla ja mainio, helppotekoinen kotiruoka olikin.
ohjeen mukaan menisi 300gr pennepastaa
1 pieni purjoa
200-250gr poron jauhelihaa (pakasteesta siis löytyy)
voita
100gr kylmäsavuporoa
Munamaitoon 3 kananmunaa
laitoin 3.5dl kermaa
pari desiä rasvatonta maitoa, (kun meiltä ei muuta löydy)
1 dl voimakasta juustoraastetta ja kuinka sattuikaan, oli kauppaan uutena ilmaantunut mustaleimasta tehtyä juustoraastetta, joka toimi hyvin tässä
mustapippuria,
ei kaipaa juurikaan suolaa, vähän saa laittaa
no meidän perheelle nuo ohjeen annokset on aika vaatimattomia, eli yleensä menee yksi paketillinen penneä ja jauhelihaa vajaa kaksinkertainen annos ja purjokin oli kyllä hervoton hybridi.
Paistetaan purjo ja jauheliha voissa, tuohon laitoin ripauksen suolaa ja pippuria.
Pilkotaan kylmäsavuporo pieneksi
nämä uunivuokaan, mukaan munamaito, sekoitetaan päälle juustoraasteta ja uuniin 225 astetta n. puoli tuntia.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti