Porkkanalaatikko kuuluu jouluun myös. Ja perunalaatikko, joka on jo imeltymässä. Se paistetaan peinteisesti aattoaamuna kinkun jälkeen.
Ohje on samoin Hesarin joulukirjasta.
Tarvitaan puuroriisiä 1.5 dl, ja puoli litraa että. Riisiä keitetään vedessä viitisen minuuttia, lisätään puoli litraa maitoa ja kypsennetään puolisen tuntia. Tähän raastoin porkkanoita pulisen kiloa, jotka ei kyllä kaikki mahtuneet mukaan, ja raaste puuroon, kun hieman jäähtynyt.
Sitten vaan sekaan 2 kananmunaa, , 2 tl suolaa, valkopippuria, riittävästi, 3 rkl siirappia.
Mössö voideltuun vuokaan, päälle korppujauhoja, ja voinokareita, tunti uunissa 175 astetta ja eikun pukkia odottamaan!
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti