perjantai 23. joulukuuta 2011

Porkkanalaatikko

Porkkanalaatikko kuuluu jouluun myös. Ja perunalaatikko, joka on jo imeltymässä. Se paistetaan peinteisesti aattoaamuna kinkun jälkeen.
Ohje on samoin Hesarin joulukirjasta.
Tarvitaan puuroriisiä 1.5 dl, ja puoli litraa että. Riisiä keitetään vedessä viitisen minuuttia, lisätään puoli litraa maitoa ja kypsennetään puolisen tuntia. Tähän raastoin porkkanoita pulisen kiloa, jotka ei kyllä kaikki mahtuneet mukaan, ja raaste puuroon, kun hieman jäähtynyt.
Sitten vaan sekaan 2 kananmunaa, , 2 tl suolaa, valkopippuria, riittävästi, 3 rkl siirappia.
Mössö voideltuun vuokaan, päälle korppujauhoja, ja voinokareita, tunti uunissa 175 astetta ja eikun pukkia odottamaan!

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...