tiistai 3. tammikuuta 2012

Stroganov ja joulun rippeitä



Tässä hyvä stroganovin ohje. syötiin tämä riisin kanssa ja varmasti tulee tehtyä uudestaan.
Tarvitaan n. puoli kiloa hyvää naudan paahtopaistia, joka pilkotaan ja ruskistetaan pannulla voissa.
Lisäksi sieniä, laitoin herkkusieniä viipaloituna sekä kuivattuja tatteja.
2 dl kermaa
n. 1dl smetanaa
2-3 tl Dijoun sinappia
suolaa, valkopippuria sekä kuutioitua suolakurkkua.
Lisäksi yksi iso sipuli pieneksi pilkottuna

Kuullotetaan pannulla sipuli+sienet paistetaan, kuivatut tietty myöhemmin sekaan. Sitten yhdistetään liha+nämä, sinappi, mausteet, kerma. Annetaan hautua riittävän pitkään, jotta liha pehmenee, sanoisin ainakin tunnin.Sitten mukaan smetana ja suolakurkkua pienennettynä.
Hyvää oli.

 Tässä kinkku ruiskuoressa. kinkku titenkin luomua ja ruiskuori valmistetaan ruisjauhoista sekä vedestä. mittoja ei ole, taikinan pitää olla jämäkkää ja helpoimmin onnistuu, kun leipoo ainakin kaksi levyä jauhotetulle leivinpaperille ja "sitoo "saumat vedellä. Loppu paisto ei kuulukaan minulle, vaan perinteisesti miesväelle, joten siitä ei sen enempää.

Tässä kalkkuna, joka ei tänä vuonna onnistunut. Oli kuivaa, laitoin nahkaan sisään ja päälle rosmariini+timjami+voiseosta ja sisälle sitruunaa ja mandariinia lohkottuna. Paiston aikana valelin voisulalla, ensi vuonna uudestaan! Kastikekin oli ehkä hieman outoa...mutta sitäpä en minä tehnyt...

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...