tiistai 3. tammikuuta 2012

Paimenen paistos italialaisittain

Joulupukki uskaltautui tuomaan minulle keittokirjan ja sieltä löytyikin mainioita reseptejä, kuten tämä paimenen paistos. Kirja on Gino D'Acampon Modernia italialaista ruokaa.
Tähän tarvitaan 1 iso sipuli pieneksi pilkottuna
oliiviöljyä
pilkottua porkkanaa 2-3
halkaistuja hekkusieniä
500gr naudan (luomu)jauhelihaa
1 lasi kuivaa punaviiniä
500gr säilöttyä tomaattimurskaa
tuoreita basilikanlehtiä
700gr bataattia pilkottuna
30gr voita
1/2 dl täysmaitoa
150gr vastaraastettua parmesaanijuustoa
suolaa ja pippuria

Pannulla kuullotetaan sipuli+porkkanat ja sienet, jauheliha, maustetaan. Sitten mukaan viini, pikkuhiljaa tomaattimurska ja basilika, rahallisesti haudutetaan puolisen tuntia, kunnes kaikki on kypsää.

Bataatit keitetään, valutetaan ja tehdään muusia. Lisätään parmesaania 100gr, voita ja maito. Sekoita hyvin miedolla lämmöllä ja RIITTÄVÄSTI suolaa ja pippuria. Meillä himena vierastetaan bataatin imelyyttä, jonka vuoksi maustaminen on vallan tärkeää.
Sitten vaan pataan täyteläinen jauhelihakastike ja päälle bataattimusi sekä loput parmesaaniraasteesta. 180 astetta puolisen tuntia uuniin. Hyvää oli!

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...