lauantai 11. helmikuuta 2012

Jamien olutpiiras, takuuvarma talven selättäjä



Jossain vaiheessa talvea tämä on tehtävä. Työläs on, mutta vaivan väärti. Ekasta kuvasta näkyy hieman aineksia, joita piiraaseen tulee, liha puuttu. Valmistamiseen kuluu pyöreästi kolmisen tuntia, mutta maku on taivaallinen ja paranee jääkaapissa muutaman päivän aikana. Makua korostaa tumma täyteläinen punaviini.

Tässä muhittamisen alussa vielä padassa, pari tuntia jäljellä...


Tarvitaan:
Varsiselleriä 4 vartta, pilkotaan
1-2 kaksi porkkanaa kuutioidaan
1 iso sipuli rennolla kädellä pilkotaan
palsternakkaa n. 2 pilkotaan
naudan paistia n. 800 gr kuutioidaan
Tuoreita yrttejä: timjami. rosmariini, oregano, persilja...
Laakerinlehtiä, suolaa pippuria
Tomaattimurskaa 800gr tölkistä
1 tlk Guinnesia

Liha kuutioidaan, maustetaan suola ja pippuri, vehnäjauhoissa käännetään. Paistetaan pannulla voi+öljy-seoksessa. Nämä voi siirtää valurautapataan. Sitten paistetaan sipulit, mukaan porkkanat ja sellerit, palsternakat, kevyesti paistetaan, lisätään pataan
Sitten pataan yrtit, tomaattimurska, olut ja pienellä lämmöllä pari tuntia

Lopuksi maustetaan, riittävästi mustapippuria.

Kun seos on pehmeää j apaksua, se kaadetaan isoon vuokaan, jonka päälle voitakinalevy rennosti, tämä voidellaan kananmunalla, ja uuniin, 180 astetta, kunnes kansi nätisti ruskettuu. Siinä se.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...