Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
lauantai 11. helmikuuta 2012
Jamien olutpiiras, takuuvarma talven selättäjä
Jossain vaiheessa talvea tämä on tehtävä. Työläs on, mutta vaivan väärti. Ekasta kuvasta näkyy hieman aineksia, joita piiraaseen tulee, liha puuttu. Valmistamiseen kuluu pyöreästi kolmisen tuntia, mutta maku on taivaallinen ja paranee jääkaapissa muutaman päivän aikana. Makua korostaa tumma täyteläinen punaviini.
Tässä muhittamisen alussa vielä padassa, pari tuntia jäljellä...
Tarvitaan:
Varsiselleriä 4 vartta, pilkotaan
1-2 kaksi porkkanaa kuutioidaan
1 iso sipuli rennolla kädellä pilkotaan
palsternakkaa n. 2 pilkotaan
naudan paistia n. 800 gr kuutioidaan
Tuoreita yrttejä: timjami. rosmariini, oregano, persilja...
Laakerinlehtiä, suolaa pippuria
Tomaattimurskaa 800gr tölkistä
1 tlk Guinnesia
Liha kuutioidaan, maustetaan suola ja pippuri, vehnäjauhoissa käännetään. Paistetaan pannulla voi+öljy-seoksessa. Nämä voi siirtää valurautapataan. Sitten paistetaan sipulit, mukaan porkkanat ja sellerit, palsternakat, kevyesti paistetaan, lisätään pataan
Sitten pataan yrtit, tomaattimurska, olut ja pienellä lämmöllä pari tuntia
Lopuksi maustetaan, riittävästi mustapippuria.
Kun seos on pehmeää j apaksua, se kaadetaan isoon vuokaan, jonka päälle voitakinalevy rennosti, tämä voidellaan kananmunalla, ja uuniin, 180 astetta, kunnes kansi nätisti ruskettuu. Siinä se.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti