lauantai 4. helmikuuta 2012

Lihapullat (hirvenlihasta) ja perunamuusia, pakkaspäivän perussetti

Tolkuton pakkanen jatkuu. Tänä vuonna huomasin, että jos en ole syksy-ihmisiä, ei tämä talvikaan kyllä ykkössuosikki ole, toki on kivaa, että on lunta ja sitä kautta valoisampaa ja kyllähän se talvi on merkki siitä, että kevättä kohti...Ylläolevaa porukkaa odotellaan jokatapauksessa.

Löysin pakastimesta vielä hirven jauhelihaa, sitä oli vajaa kilo.
Lisäsin siihen n. 300gr sika-nautajauhelihaa
Pekonia pieneksi leikattuna n. alle sata gr
Parmesaanijuustoraastetta  hieman yli 100gr
4 valkosipulin kynttä puristettuna
2 kananmunaa
korppujauhoja n. 1 dl, turvotin sen (luomu)kermaan, 1 pieni tölkki
Lisäksi persiljasilppua
Maustoin suolalla ja mustapippurilla

Sitten vaan, ehkä vähän normisuurempia palloja, paistumaan n. 200 astetta hieman yli 15 min. Paistoaika tietty riippuu lihapullan koosta.

Lihapullat syödään perunamuusin kanssa.

Kertauksen vuoksi:
Kuori perunat, n. 1kg, leikkaa isommat kahtia
kiehumaan suolalla maustettuuun veteen, kun ovat pehmeitä (15-25min)m lävikköön, takaisin kattillaan ja KÄSIN survimella tehdään tasainen muussi. Kokeilin joskus koneella ja siitä tuli varsinaista liisteriä...sitten lämmitetään maitoa n. 1-2dl (lämmitä mieluummin hieman enemmän, kuin liian vähän, ei keitetä). Lisätään voita maun mukaan, tänään meni n. 50gr, mausta suolalla, lisää maito pikkuhiljaa, sen verran, että on riittävän pehmeää. Siinä se.

Lihapullan ja perunamuussin kanssa tarjotaan salaalltia. Kannattaa tehdä sen verran, että loput menee pakkaseen kiireistä työviikkoa varten.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...