sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Lohta voitaikinassa, naposteltavaa, alkupalaksi

Ja tämä ohje on edellä mainitusta lohikirjasta.
Äldehyvää ja sopisi vaikka alkupaloiksi kuivan valkoviinin tai kuohuviinin kera.
Tarvitaan
4 voitaikinalevyä pakasteesta, nämä kaulitaan hieman
pakastettua pinaattia 1 pss (sulana)
vähän muskottia ja mustapippuria
sormisuolaa
1 kananmuna
ja muutama siivu graavilohta (kävisi kyllä myös kylmäsavulohi)
tilliä

Eli: kaulitaan kerrallaan yksi voitaikinalevy, pinnalle levitetään pinaattia, muskottia ja mustaapippuria ripaus. Sitten yksi lohisiivu päälle. Kierretään tiivis pötkylä, saumakohta alle. Voidellaan kananmunalla pötkö, leikataan muutaman sentin paksuisia pätkiä, ja päälle muutama kide suolaa.

uuniin vähän alle 200 astetta, kunnes ruskistuu, n. 15min ja lopuksi tilliä päälle. Hyviä on, kannattaa tarjoilla hieman viilentyneinä, niin maut tulevat esiin paremmin.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...