maanantai 26. maaliskuuta 2012

Sitruuna-jugurttitorttu

No on tullut luettua taas Glorian Ruoka ja Viini-lehteä, josta tämäkin ohje on.
Ihan hyvää tästä tuli, joskin jouduin lisäämään sekä sitruunaa, että sokeria, jotta sai makua esiin.

Pohjaan tulee Digestive-keksejä 300gr, jauhoin tehosekottimessa.
150gr voita, sulatin mikrossa.
Nämä sekoitetaan.

Täytteeseen kolme kananmunan keltuaista
luonnon jugurttia 4.5 dl
400gr Mascarpone-juustoa
1/2 dl sokeria (laitoin varmaan desin)
3/4 dl maissitärkkelysjauhoa
2 (luomu)sitruunaa (sitruunan kuoret raastetaan)
Unikonsiemeniä (joita mulla ei ollut)
Nämä sekoitetaan yhteen. Tähän siis lisäsin myös sitruunamehua jonkin verran, mutta maun mukaan.

Tämän lisäksi vaahdotetaan kananmunanvalkuiset, tilkka suolaa. Lopuksi tl sokeria.
Tämä vaahto hitaasti sekoitetaan toiseen täytteeseen.

1) laitetaan ppohja irtopohjavuokaan ja uuniin 180 astetta kymmenisen minuuttia.
sitten täyte päälle, kun pohja on jäähtynyt ja
2) uuniin 50-60 minuuttia. Kannattaa peittää foliolla jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...