No on tullut luettua taas Glorian Ruoka ja Viini-lehteä, josta tämäkin ohje on.
Ihan hyvää tästä tuli, joskin jouduin lisäämään sekä sitruunaa, että sokeria, jotta sai makua esiin.
Pohjaan tulee Digestive-keksejä 300gr, jauhoin tehosekottimessa.
150gr voita, sulatin mikrossa.
Nämä sekoitetaan.
Täytteeseen kolme kananmunan keltuaista
luonnon jugurttia 4.5 dl
400gr Mascarpone-juustoa
1/2 dl sokeria (laitoin varmaan desin)
3/4 dl maissitärkkelysjauhoa
2 (luomu)sitruunaa (sitruunan kuoret raastetaan)
Unikonsiemeniä (joita mulla ei ollut)
Nämä sekoitetaan yhteen. Tähän siis lisäsin myös sitruunamehua jonkin verran, mutta maun mukaan.
Tämän lisäksi vaahdotetaan kananmunanvalkuiset, tilkka suolaa. Lopuksi tl sokeria.
Tämä vaahto hitaasti sekoitetaan toiseen täytteeseen.
1) laitetaan ppohja irtopohjavuokaan ja uuniin 180 astetta kymmenisen minuuttia.
sitten täyte päälle, kun pohja on jäähtynyt ja
2) uuniin 50-60 minuuttia. Kannattaa peittää foliolla jossain vaiheessa.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti