sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Mullakin on!

Mullakin on nyt pitsakivi. kokeilussa perussetti, gluteenittomana. Melko hyvin lämpö riittää sähkögrillissäkin. Mutta vain melko! Kyllä sillä pitsat tekee.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin vanhakantaisena metsien eläjänä aprikoin vaan mitä etuja pizzan valmistuksessa taloudellisessa ja logistisessa mielessä tuo uus kivi tuo vanhaan sähköhellaan nähden? Ja se tärkein juttu tietysti on paraneeko maku kivillä? Kuvista saattoi päätellä, että sähkövastukset on alla ja jos kiviä on jossain niin pizzan paistoon tarkoitettu viritys voisi muistuttaa saunan sähkökiuasta. Sinällään kätevää, HK:n sininen ja pizza kypsymään samaan aikaan.
T. Korpi-Ahti

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa päivällä savotan työmaakaveri suurensi tuota kuvaa silimissäni sen verran että erotin sieltä pitsan alta Weeperin kiven murikan. Mulla pitkospuita tehessä jäi uupumaan paria naulaa ja pistäysin sen takija lähi rautabootenissa. Ne kaks naulaa kyllä sain mutta tuo kivi vähän herätti tiskillä ihmetystä. No, huomenna pittää ottaa joka tappauksessa kyyti kylille ja katon siellä samalla josko sieltä löytys kivielementtejä hyvän (poro) -pitsan tekkoon.
T. Korpi-Ahti ;)

se mutsi kirjoitti...

No siellähän se kivenmurikka, kun oikein tarkasti tihrustaa ja mikä tärkeää, se täytyy kuumentaa oikeen tosissaan, ennen kuin pizzaa siihen istuttaa. ja vot, tulee hyvää, pohja on rapeaa, kun mikä, täydelistä. Paistaessa on myös hyvä muistaa kansi laittaa päälle, jotta päällyskin paistuisi. Kyllä Weber on tässä ihan huippujuttu, ei maha mittää.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeista. Noudatan. Katon kyliltä löytyykö niitä kiviä huomenna.
T. K-A

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Riinalle. Tuo Weberin modifioitu kiuaskivi on oikeasti hyvä ja toimii.Ja edelleenkin valkosipulille lemahtavana voin vakuuttaa kivellä tulee maukasta pitsaa. Mitähän muuta oikeaa ruokaa sillä vois tehdä. Kypsyiskö pihvi? Onks tietoo?
Korpi-Ahti

riina kirjoitti...

Tietoa ei ole pihveistä, mutta olen ajatellu erillaisia leipiä. Perusleipätaikiaa littannaksi ja mausteita päälle. Ehkä jonkinäkösiä hampurilaissämpylöitä? Pihvit parillalle ja sämpylät kivelle.
Pitsaa voi kyllä varioida vaikka kuinka. Mulla tää hiivattomuuden kokeilu pikkusen rajottaa tai paremminkin pistää mielikuvituksen koetukselle.
Ihan vinkkinä, niin kannattaa kokeilla jytte jauhoja. Ovat gluteenittomia ja pohjasta tulee maukas.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...