Tämä ohje on Nigellan kirjasta, mutta vasta tehtyäni nämä tajusin, että minähän ole syönyt näitä ennekin. Äitini tapasi tehdä näitä, jos perunamuusia jäi tähteeksi. Eli perunamuussiin kananmunia ja vähän jauhoja ja pannulle voihin paistumaan pienet kakkuset. Hyväähän se oli ja mun mielestä jopa parempaa tehä perunamuusista, kuin muusihiutaleista.
näihin kuitenkin taikinaa:
kolme kananmunaa
1 1/4dl maitoa
2 kevätslipulia ohuina viipaleina
oliiviöljyä 2rkl
60gr perunamuusijauhetta tai -hiutaleita
40gr vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
sitruunamehua 1/2 tl
Lisäsin vähän suolaa ja sitruunamehuia enemmän kuin tuo suositus.
Sekoitetaan munat, maito, kevätsipuli ja öliiviöljy keskenään. mukaan perunamusijauhe, jauhot+leivinjauhe ja sitruunamehu (suola)
Paista kuukassa paistinpannussa, vähän öljyä tai voita paistamiseen. Tee pieniä kekoja pannulle, käännä, kun saa väriä, n. 1min mol. puolilta.
Kun jäähtyneet, laita päälle kylmäsavulohta ja tilliä.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti