sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Perunakakkuset savulohen kanssa

Tämä ohje on Nigellan kirjasta, mutta vasta tehtyäni nämä tajusin, että minähän ole syönyt näitä ennekin. Äitini tapasi tehdä näitä, jos perunamuusia jäi tähteeksi. Eli perunamuussiin kananmunia ja vähän jauhoja ja pannulle voihin paistumaan pienet kakkuset. Hyväähän se oli ja mun mielestä jopa parempaa tehä perunamuusista, kuin muusihiutaleista.

näihin kuitenkin taikinaa:
kolme kananmunaa
1 1/4dl maitoa
2 kevätslipulia ohuina viipaleina
oliiviöljyä 2rkl
60gr perunamuusijauhetta tai -hiutaleita
40gr vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
sitruunamehua 1/2 tl

Lisäsin vähän suolaa ja sitruunamehuia enemmän kuin tuo suositus.
Sekoitetaan munat, maito, kevätsipuli ja öliiviöljy keskenään. mukaan perunamusijauhe, jauhot+leivinjauhe ja sitruunamehu (suola)

Paista kuukassa paistinpannussa, vähän öljyä tai voita paistamiseen. Tee pieniä kekoja pannulle, käännä, kun saa väriä, n. 1min mol. puolilta.

Kun jäähtyneet, laita päälle kylmäsavulohta ja tilliä.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...