sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Grillatut lohifileet yrttivoin kera

 No tämä kuva on kyllä aivan räjähtänyt. Kännykällä otettu ja muutenki voisi ajatella, että kompostikamaa. Esittää yrttivoita, kauheassa kiireessä tehty, mutkia oikoen. Ehkä kannattaisi tehdä jo edellisenä päivänä tai aikaisemminkin.
Tähän tarvitaan 1rkl rakuunaa
1 rkl ruohosipulia
1rkl tilliä Tuoreena ja hienonnettuna
sormisuolaa, rouhittua pippuria
125gr huoneenlämpöistä voita
1/4 sitruunan mehu

Sekoitetaan kaikki, levitetään ohjeen mukaan voipaperille levyksi, joka rullataan tiiviiksi, ja jääkaappiin. Käytännön ohjeeksi kyllä tekisin jatkossa pötkön, jonka käärisin siihen voipaperiin ja jääkaappiin. On aika vaikeaa nimittäin saada edes jotenkin siististi sitä rullaa auki, ainakin mulla oli..
Tarjotaan grillatun lohen kanssa. Voin suositella.

Ja tässä se lohi ennen grilliin menoa. Grillattiin foliovuoassa. Oli hyvä idea. Ohjeen mukaan voideltiin majoneesilla, jotta eivät tartu alustaan. tarttuivat kyllä siitä huolimatta...ohjeessa oli mausteenaa juustokuminaa, korianteria ja suolaa ja pippuria. Koska grillattiin äitini luona ja unohdin nuo mausteet, luovin hieman mausteiden kanssa: suolaa, valkopippuria, timjamia, kuivattuna, sitruunapippuria ja 4 puristettua valkosipulin kynttä päälle. Oli muuen älyttömän hyvää. Ilmeisesti majoneesi estää kalan kuivumisen ja hyvä savun maku tuli kuitenkin. Ja siis tuon yrttivoin kanssa.
Opiskeluaikoina vietin yhden kesän Egyptissä, jossa sain ehkä yhtä parasta syömääni kalaa. Käytiin maaseudulla ja siellä tarjottiin grillattua kalaa, jossa oli valkosipulia ja tietenkin jotain muuta maustetta, mutta en tietenkään tajunnut tuolloin, mitä. Tämä kala on kuitenkin jäänyt mieleen ja etenkin se valkosipuli, joka maustoi kalan täydelliseksi.
Ohje on kirjasta grillimestari, jonka ostin alennusmyynnistä. Hauskoja ohjeita ja niin amerikkalaista, niin amerikkalaista: rasvaa ja lihaa säästämättä, mutta aika kivoja ohjeita.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...