sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Loimulohta kesäkeittiössä

Sinne meni kesä. Säät eivät olleet kovin suosiollisia, mutta ei se nyt kauheasti menoa haitannut. Kalaa tuli tehtyä paljon ja uusillakin menetelmillä, joka oli ihan hauskaa vaihtelua. kanaakin tuli tehtyä uusilla menetelmillä, mutta siitä jatkossa...
Tässä tuli tehtyä loimulohta. Loimulauta tietenkin puuttui, mutta kuten kuvasta näkyy, onnistuu se hyvin halsterillakin.

Tämän lohen pintaan laitettiin
-merisuolaa
-roseepippuria ja konjakkia
Annetaan marinoitua reiusti muutamia tunteja, ehkä yön ylikin.
loimutus tapahtui meillä kesäkeittiössä vanhaa nyrkkisäntöä noudattaen, että kättä kun voi pitää liekin ja lohen välissä n. 10 sekuntia, on tuli sopivan lähellä. Loimutuksen aikana valeltiin konjakilla ajoittain. Voisi tehdä konjakista ja ruokaöljystä seoksen, ja mukaan hieman suolaa ja pippuria seuraavalla kerralla.
Kesti n. 40-50 minuuttia ja oli NAM!

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...