lauantai 11. elokuuta 2012

Mozzarellaterriini

Tässäpä hyvä alkupala, iltapala tai jotain. Italialaiset maut tulevat mukavasti esiin ja se oli hauska tehdä ja sen kun maut paranevat seuraavana päivänä. Salaatin kanssa voipi tarjoilla.
Ohje Sikeltä.
Tähän on hyvä ottaa pienehkö leipävuoka.
Kaiken kaikkiaan tarvitaan ilmakuivattua kinkkua sen verran, että vuoka vuorautuu. Siis kunnolla.
500 gr mozzarellaa
2 ruukkua basilikaa, siis reilusti
1 keltainen paprika kuorittuna  ja pieneksi viipaloituna (paprika kannattaa käyttää uunissa, jotta kuori irtoaa kunnolla)
100gr aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria

Vuoka vuorataan kinun siivuilla siten, että ylimääräiset osat jäävät roikkumaan reunojen yli.
Pohjalle viipaleina tiiviisti mozzarella, päälle musta pippuria, mozzarellaa n. sentin viipaleet, sitten basilikaa revittynä, mozzarellaa, mustaa pippuria, paprikaa, mozzarellaa, aurinkokuivatut tomaatit pieninä siivuina, ja päälle mozzarellaa. Lopuksi käännetään kinkkusiivut päälle ja painetaan tasaisesti tiiviiksi paketiksi. Peitetään vuoka foliolla ja uuniin 200 astetta puoli tuntia.
kun höskä tulee uunista, kaadetaan nesteet pois ja annetaan jäähtyä rauhassa. Kumotaan alustalle. Tarjoillaan siis kylmänä ja leikataan siivuina tarjolle. Nättiä on ja hyvää.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...