Tarvitaan:
400gr voitaikinaa
750 gr fileoitua lohta
n. 150gr herkkusieniä viipaloituna
1 1/4 dl pitkäjyväistä riisiä 100gr voita
2 sipulia pilkottuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 kananmuna
100gr pinaattia, raakana, käytä paistinpannulla voissa nopeasti
Tilliä runsaasti
5 kovaksi keitetty kananmunaa
Kalalientä
Kuullotetaan yksi hienonnettu sipuli voissa, lisää riisi ja paista pari minuuttia, keitetään hissukseen 16-18min. Anna jäähtyä.
Hienonna toinen sipuli, viipaloi sienet, paista erikseen voissa. Sekoita mukaan hienonnetut keitetyt sienet, sitruunan mehu ja kuori,lisää pinaatti ja tilli, mausta suolalla ja pippurilla.
Kauli sitten puolikkaasta taikinasta ohut neliö leivinpaperille. Lado päälle puolet sieni seoksesta, sitten puolet riisiseoksesta. Sitten viipaloitu lohifilee päälle ja jäljelläoleva riisiseos päälle tasaisesti ja sieniseos.
Leivo sitten puolikkaasta taikinasta ohut kansi piirakan päälle, nipistä reunat tiiviisti kiinni ja voitele kananmunalla. 220 astetta uunissa 25-40min, kunnes pinta sopivasti ruskistunut. Ohje suuresta venälaisestä keittokirjasta. Tämä viikonloppu menikin sairastuneen koiran kanssa. Toivottavsti jaksaa toipua.
Ja mulla on kuulkaa aina kiire Simona |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti