keskiviikko 29. elokuuta 2012

Omenahilloaika


Nyt on sen aika. Tämä on kyllä aika vaikeaa.
Kerätään omenat. Minä kerään suoraan puusta ja niitä ei revitä, vaan katkaistaan kanta hienovaraisesti. Omenat ovat kuin kananmunia, eli hellävaraisesti kohdellaan.
Kuoritaan ja pilkotaan kattilaan. Tähän piisaa hyvin Ikean kymmenen litran kattila. Pohjalle muutama desi vettä. Sokeria lisätään muutama desi tai maun mukaan. Nämä eivät tarvitse paljoa.  olen käyttänyt ihan tavallista sokeria, etenkin kun kaapissa ei ollut hillosokeria. Keitetään, kunnes ovat soseutuneet melko lailla. loppusilaus Bamixilla. Kun jäähtynyt, laitetaan pakastepurkkeihin ja pakkaseen odottamaan talvea, lättyjä ja pannukakkuja ja muuta. Omenasose on älyttömän hyvää mm kaurapuuron kanssa myöskin.
Tämä laji on jokin, joka ei ole koskaan selvinnyt mulle. Syötynä kova ja paha, mutta hilloon lähes täydellinen.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyypä kokeilla näissä vaativissa saaristolaismetsäolosuhteissa laittaa hilloa annetun vinkin mukaisesti. Tämän metsän kahdessa omenapuussa toisessa kasvaa kaksi omenaa, jotka eivät taida riittää talven hilloiksi. Pitänee hakea sillan takaa varubodenista mantereen omenia tykötarpeiksi.

B.t.w., kivoja ja inspiroivia nämä ruokavinkit kaiken kaikkiaan. Saa rasvakourakin muuta käytännöllistä ajateltavaa.

T. Rantajätkä

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...