No tämä ei ole ollenkaan paha. Italialainen suklaakakku. Esim espresson ja luumuliköörin kanssa...
200gr tummaa taloussulkaata
1 1/3 pinjansiemeniä, hakataan veitsellä. Maun mukaan pieneksi tai karkeaksi. Itse kannatan aika karkeaa.
125gr pehmeää voita
4 kananmunaa, erotellaan kahteen kulhoon keltuaiset ja valkuaiset
1 1/5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
pinnalle tomusokeria, kaakaojauhetta.
Sulata suklaa: pilko kattilaan. Kattila laitetaan toiseen suurempaan kattilaan, jossa on vettä. Lämmitä vesi, ei kiehuvaksi, hämmennä samalla sulkaapaloja, jotta sulavat tasaisesti.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Toiseen kulhoon voi, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa kuohkeaksi. Lisää keltuaiset, sitten pinjansiement ja suklaa. lopuksi varovasti valkuaisvaahto sekaan ja jauhot.
Kaada voideltuun vuokaan. Mulla oli irtopohjavuoka. uuniin 150 astetta 50-60 minuuttia.
Ohje vanhasta keittokirjasta; Kokataan yhdessä italialaista.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
1 kommentti:
Mmmm...
Lähetä kommentti