keskiviikko 29. elokuuta 2012

Suklaakakku

No tämä ei ole ollenkaan paha. Italialainen suklaakakku. Esim espresson ja luumuliköörin kanssa...

200gr tummaa taloussulkaata
1 1/3 pinjansiemeniä, hakataan veitsellä. Maun mukaan pieneksi tai karkeaksi. Itse kannatan aika karkeaa.
125gr pehmeää voita
4 kananmunaa, erotellaan kahteen kulhoon keltuaiset ja valkuaiset
1 1/5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
pinnalle tomusokeria, kaakaojauhetta.

Sulata suklaa: pilko kattilaan. Kattila laitetaan toiseen suurempaan kattilaan, jossa on vettä. Lämmitä vesi, ei kiehuvaksi, hämmennä samalla sulkaapaloja, jotta sulavat tasaisesti.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Toiseen kulhoon voi, sokeri ja vaniljasokeri, vatkaa kuohkeaksi. Lisää keltuaiset, sitten pinjansiement ja suklaa. lopuksi varovasti valkuaisvaahto sekaan ja jauhot.

Kaada voideltuun vuokaan. Mulla oli irtopohjavuoka. uuniin 150 astetta 50-60 minuuttia.
Ohje vanhasta keittokirjasta; Kokataan yhdessä italialaista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mmmm...

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...