perjantai 3. elokuuta 2012

T-luupihvit grillissä


Italialaisteemalla mennään, kaverit mökillä kylässä. Illalla grillattiin jo perinteisesti, mutta tällä kertaa ei-perinteisesti. Kävin jo ajoissa kuikuilemassa lihan mainiosta lihakaupasta: Helsingin lihaexperteistä. Sieltä kyllä löytyy -ammattitaitoa ja kaikenlaista ostettavaa. T-luupihvi on mielenkiintoinen, sisältäen sekä ulko-että sisäfileetä.
Ohje on kirjasta Grillimestari, jonka bongasin Suomalaisesta kirjakaupasta alennusmyynnistä. Kirja on täynnään toinen toistaan amerikkalaisempia ohjeita. Tosin tästä kyllä väitettiin, että italialaisittain...

Marinadiin edellisenä päivänä:
sekoita marinadin ainekset keskenään: valkosipulia 4 kynttä, oreganoa tuoreita oksia, timjamia tuoreita oksia+riivittynä, oliiviöljyä, punaviinietikkaa. Ohjeessa oli myös paprikalastuja, joita en kyllä löytänyt mistään. Sen sijaan maustoin lihat suolalla ja mustalla pippurilla.
Pihvit uunivuokaan, marinadi päälle, käännellään pihvejä, jottas maustuvat kunnolla. Päälle kelmu ja kylmään.

Pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillausta. Pyyhitään pihvit kuiviksi ja vielä voi maustaa suolalla ja pippurilla. suora lämpö. Riittävän pitkä grillausaika, sisälämpö n. 57 astetta. Grillauksen jälkeen liha saa vetäytyä jonkin aikaa.
Varasin lihaa aika paljon, se oli järkevää, koska hyväähän se oli.

Tämän kanssa tarjoilin uuniperunoita:
Kuoritaan ja leikataan viipaleiksi perunoita, uunivuokaan, päälle oliiviöljyä, suolaa, pippuria, rosmariinin oksa muutama. 180 astetta, kunnes perunat kypsät, sekoitetaan välillä.


Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...