sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Osso buccoa oluessa haudutettuna


Tämä ohje on melko tuoreesta olutkeittokirjasta (Paul Mercurio).
Tarvitaan:
vehnäjauhoja 75gr
1/2 tl merisuolaa
1/4 tl mustapippuria
1 tl kardemummaa
4 naudan osso bucco-palaa
oliiviöljyä
pari porkkanaa kuutioituna
3 varsiselleriä kuutioituna
1rkl kapriksia
pari rosmariinin oksaa
pari sipulia neljään osaan leikattuna
kurpitsaa 400gr isoina paloina
perunoita sopivina paloina kuorittuna
vihreitä papuja päät poistettuna
herkkusienia viipaloituna
lihalientä (laitoin vasikan fondia) siten, että padassa ainekset peittyvät
1 pll olutta, tummaa ale

Sekoita jauhot ja mausteet isossa muovipussissa, laita lihat sinne ja ravista. Paista pannulla ruskeiksi pinnalta öljyssä.
Paista seuraavaksi porkkanat ja selleri, n. 5 minuuttia, lisää kaprikset ja rosmariini pannulle ja pyöräytä nekin paistaen.
Tässä vaiheessa siirsin isompaan pataan alle kasvikset, päälle lihat ja sitten lihaliemen. Kansi päälle ja uuniin 170 astetta vähintään tunti. Lihamestari totesi, että mitä pitempään, sitä parempaa tulee.
Sitten lisätään perunat, sipuli. kurpitsa ja sienet ja annetaan hautua vielä hyvin, tuntikin ihan hyvä aika. Kun liha on erittäin mureaa, lisätään pavut ja annetaan hautua 10-12 minuuttia.
maku kannattaa tarkistaa loppuvaiheessa. Tuli lisättyä suolaa ja pippuria aika paljon.

Kuva ei taaskaan ole edukseen eikä korreloi maun kanssa mitenkään.
Alakuvassa on meidän viinirypälesatomme. Pistin kokeiluluontoisesti viiniköynnöksen villiviinin ja klematiksen kanssa kasvamaan kilpaa ja sehän kasvoi...tänä vuonna nähtiin ensimmäiset viinirypäleet. Ei tuosta viiniä synny, mutta aika söpöjä pieniä viinirypäleitä tuli!

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...