Kohtalaisen nopea ja takuuvarma italialaistyyppinen pasta.
Ensin valmistetaan lihapullat. Tein varmuuden vuoksi kaksinkertaisen annoksen, eli tarvitaan jauhelihaa 400gr, jos vähempi riittää ja eemmän, jos on isompi tai nälkäisempi porukka. Ohje on nyt 400gr mukaan.
Sekoitetaan siis jauhelihaan
1 kananmuna
1 kuullotettu sipuli silppuna
1 jauhoinen peruna kuorittuna, keitettynä ja muussattuna
maustetaan suolalla ja mustalla pippurilla. Lisäksi persiljasilppua.
Tehdään jauhelihasta pieniä pyöryköitä. Tämä on helpompaa, kun kastelet kädet kylmällä vedellä
pyöräytä pyörykät vehnäjahotetulla lautasella ja paista paistinpannulla öljyssä joka paikasta ruskeiksi.
Lisää 1 tlk paseerattua tomaattia ja tomaattipyrettä muuta rkl
Mausta kastike suolalla, mustallapippurilla, muutamalla puristetulla valkosipulilla ja tuoreilla basilikan lehdillä. pieni ripaus sokeria, kun tomaatia on näin reippaasti. Keitetään n. 10 minuttia hiljakseen.
Keitä spagettia riittävästi.
Oikeaoppisesti nämä sitten sekoitetaan keskenään. Tässä nyt ei tehty niin. Päälle parmesaaniraastetta ja basilikan lehtiä.
Jotenkin nyt tuntuu syksy jotenkin pimeältä ja kalsealta. Liekö syynä vastaavan tyyppinen kesä, ei saatu varastoon lämpöä ja paistetta riittävästi. Tiedä häntä.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti