lauantai 22. syyskuuta 2012

Spagettia ja lihapullia tomaattikastikeessa

Kohtalaisen nopea ja takuuvarma italialaistyyppinen pasta.

Ensin valmistetaan lihapullat. Tein varmuuden vuoksi kaksinkertaisen annoksen, eli tarvitaan jauhelihaa 400gr, jos vähempi riittää ja eemmän, jos on isompi tai nälkäisempi porukka. Ohje on nyt 400gr mukaan.
Sekoitetaan siis jauhelihaan
1 kananmuna
1 kuullotettu sipuli silppuna
1 jauhoinen peruna kuorittuna, keitettynä ja muussattuna
maustetaan suolalla ja mustalla pippurilla. Lisäksi persiljasilppua.

Tehdään jauhelihasta pieniä pyöryköitä. Tämä on helpompaa, kun kastelet kädet kylmällä vedellä
pyöräytä pyörykät vehnäjahotetulla lautasella ja paista paistinpannulla öljyssä joka paikasta ruskeiksi.
Lisää 1 tlk paseerattua tomaattia ja tomaattipyrettä muuta rkl
Mausta kastike suolalla, mustallapippurilla, muutamalla puristetulla valkosipulilla ja tuoreilla basilikan lehdillä. pieni ripaus sokeria, kun tomaatia on näin reippaasti. Keitetään n. 10 minuttia hiljakseen.
Keitä spagettia riittävästi.
Oikeaoppisesti nämä sitten sekoitetaan keskenään. Tässä nyt ei tehty niin. Päälle parmesaaniraastetta ja basilikan lehtiä.

Jotenkin nyt tuntuu syksy jotenkin pimeältä ja kalsealta. Liekö syynä vastaavan tyyppinen kesä, ei saatu  varastoon lämpöä ja paistetta riittävästi. Tiedä häntä.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...