sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Sipulipiirakka

No tämä oli uusimmassa Glorian ruoka ja Viini-lehdessä. Ja heti kannessa. Ei tästä nyt tietenkään niin nättiä tullut, mutta hyvää kuitenkin. Kuva ei lainkaan tee oikeutta piirakalle. Tää on taas näitä koiran oksennuskuvia...

Pohja
1/4 dl perunahiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
 1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
25gr voita
1/2 dl vettä.

Joo ja tein ensin ohjeen mukaisen annoksen, josta totesin, että tällä saa meillä vihaista porukkaa, kättelyssä vähintään kaksinkertaistin annoksen...

Täyte: 
3 punasipulia (enemmän isompaan taikinaan)
3 salottisipulia (pätee sama juttu)
25 gr voita
1 rkl sokeria
1 rkl tummaa  balsamikastiketta
1 kananmuna
1 dl cheddar-juustoa raasteena
1/2 tlk Mascarpone-juustoa
1 rkl pinjan siemenia
timjaminoksia

Sekoita kuivat ainekset pohjaa varten, lisää sulatettu voi ja vesi. Laitoin taikinan piirakkavuokaan. Paistetaan pohjaa 200 astetta 10 min.

Täytettä varten kuori ja viipaloi sipulit. Pannulle voita ja sokeria ja sipulit sinne viipaleet kokonaisina. Molemmilta puolista, kunnes pehmenneitä, ei ruskisteta. muutama tippa balsamikastiketta päälle.

Kulhoon mascarpone, kananmuna, juustoraaste. Tämä ensin pohjan päälle, sen jälkeen sipulit. Paistetaan 20-30 minuuttia. Lopuksi paahdetaan pinjansiemenet kuivalla pannulla ja levitetään päälle, samoin, kuin timjamin oksat. hyvää ja täyttävää...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyypä painaa tämäkin herkkuresepti mieleen. Jätkä

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...