Lohifile
50gr voita
tuoreita salvian lehtiä
500gr ricottatäytteisiä ravioleja (vähempikin muuten riittää)
suolaa, pippuria,
parmesaanilastuja koristeeksi
Uuni 225 astetta. Lohen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari, lohi uuniin, kunnes48 astetta.
Sillä välin sulatetaan voi kattilalla, lisätään pieneksi siputtu salvia (reilusti). Sitten kun lohi tosiaan 48 astetta, lisätään salviavoi lohen päälle ja hetkeksi uuniin. Mä vielä laitoin lusikalla voita lohen päälle kun otin uunista. muutama minuutti siis vielä uunissa.
Raviolit keitetään al dente.
Lohi uunista, raviolit lohen ympärille, mausta suolalla ja pippurilla, päälle parmesaanilastuja ja muutama salvian lehti. Kirjasta lohta arkeen ja juhlaan.
| Koirien protesti, kun joutuivat lauantaipäivän olemaan keskenään. Roskis oli levitetty lattialle..kivaa varmaan oli ollut. |
4 kommenttia:
Arvoisa hyvä rva kaupungista, joka laaditte oheisen reseptin. 50gr voita tuskin riittäisi stackars edes voiveitsen kostuttamiseen. Ehdottaisin laartia 150-200gr, minst. Siis näin saaristolais- ja metsäkämppäsynvinkkelistä käsin. T. jätkä
Hiljaista on. Kuin syys talveen vaipuis.
j
P.S. Onneksi on saunalenkki, ketsupilla ja sinapilla.
Täällä vaativissa saaristolaisolosuhteissa on muonitus jokseenkin hallinnassa. Kaupungissa lie sähkö ja kaasu loppuneet kun ei uusia appeita ole ilmaantunu näytille.
j
Kaikenmoista turhanpäiväistä kiirusta on pitänyt. Kyllä tämä taas tästä käynnistyy, kunhan viikonloppuun asti päästään.
Lähetä kommentti