tiistai 9. lokakuuta 2012

Suppilovahveropiirakka perunalla höystettynä

Suppispiiras perunalla höystettynä
 Tämä ohje taisi olla viimeisimmässä Kodin Kuvalehdessä ja sitä piti heti päästä kokeilemaan. Ohje oli tosi hyvä ja etenkin nyt näitä on kiva tehdä, kun metsät ovat pullollaan suppilovahveroita. Olemme kuivanneet niitä ainakin viideksi vuodeksi eteen päin.
POHJA: 2 dl sämpyläjauhoja (käytin hiivaleipäjauhoja)
2.5dl vehnäjauoja
125 voita
1dl juustoraastetta
1 kananmuna
 1rkl kylmää vettä
Nypitään voi ja jauhot, lisätään kananmuna ja vesi. Kylmään vähäksi aikaa.
Täyte 2l suppilovahveroita, paistetaan öljyn ja voin seoksessa, lisätään 1 pilkottu sipuli. Mausta ripaus suolaa ja mustaa pippuria, 1 tl kuivattua timjamia
Sekoita 100gr valkosipulituorejuustoa,  1 prk ranskan kermaa 2 kananmunaa. Lopuksi nämä sekoitetaan jäähtyneen sipuli, sienimössön kanssa.
n. 300gr kuorittuja ja ohueksi leikattuja perunansiivuja
Levitä taikina vuokaan, myös reunoille, voitele vuoka ensin. Päälle sitten täyte ja ihan päälle perunaviipaleet ja juustoraaste sekä kuivattua timjamia. 200 astetta alimmalla tasolla, 15 minuuttia, sitten 15 minuuttia keskitasolla. Hyvä tapa käyttää suppiksia. Mä voisin lisätä juustoraasteeseen vielä tilkan raastettua parmesaania.

Kesän timantteja meressä 

Tämä taasen muistuttakoon kesän valovoimasta, jota nyt odottelemme taas puoli vuotta. Sade vaihteeksi piiskaa ikkunoita.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Timantteja! Kyllä, sekä ape että kuva. Hyvä. T. savotoilta

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...