Suppispiiras perunalla höystettynä |
POHJA: 2 dl sämpyläjauhoja (käytin hiivaleipäjauhoja)
2.5dl vehnäjauoja
125 voita
1dl juustoraastetta
1 kananmuna
1rkl kylmää vettä
Nypitään voi ja jauhot, lisätään kananmuna ja vesi. Kylmään vähäksi aikaa.
Täyte 2l suppilovahveroita, paistetaan öljyn ja voin seoksessa, lisätään 1 pilkottu sipuli. Mausta ripaus suolaa ja mustaa pippuria, 1 tl kuivattua timjamia
Sekoita 100gr valkosipulituorejuustoa, 1 prk ranskan kermaa 2 kananmunaa. Lopuksi nämä sekoitetaan jäähtyneen sipuli, sienimössön kanssa.
n. 300gr kuorittuja ja ohueksi leikattuja perunansiivuja
Levitä taikina vuokaan, myös reunoille, voitele vuoka ensin. Päälle sitten täyte ja ihan päälle perunaviipaleet ja juustoraaste sekä kuivattua timjamia. 200 astetta alimmalla tasolla, 15 minuuttia, sitten 15 minuuttia keskitasolla. Hyvä tapa käyttää suppiksia. Mä voisin lisätä juustoraasteeseen vielä tilkan raastettua parmesaania.
Kesän timantteja meressä |
1 kommentti:
Timantteja! Kyllä, sekä ape että kuva. Hyvä. T. savotoilta
Lähetä kommentti