lauantai 27. lokakuuta 2012

Ragu hirvenlihasta ja villasukat

 Olipa hyvä ohje viimeisimmässä Ruokatorstaista. Sopii loistavasti tällaiseen melkein-talvipäivään ja on hyvää lämpimänä sekä kylmänä. Pakkasessa sattui olemaan hirven jauhelihaa, pakkohan tätä oli kokeilla. Oli väärti.
500gr hirven jauhelihaa
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
2 siivua pekonia
1 tlk kuorittuja tomaatteja
1 dl punaviiniä
1 laakerinlehti, 1 tl rakuunaa (käytin kuivattua), 1/2 timjamia, riivin muutamia oksia ja lehtiä, 1/2 tl rosmariinia, suolaa mustapippuria
Kuutioidaan porkkana ja sipuli, viipaloidaan vaslkosipuli ja kuutioidaan pekoni. Pannulle nämä, kunnes sipuli kuullottuu, valkosipulia ei saa ruskistaa. Lisätään jauheliha. Sitten tölkkitomaatit, punaviini, yrtit ja mausteet.
Sitten koko höskä pataan ja uuniin 1-2 tuntia 150 astetta. Tarkista maku ennen tarjoilua. Pennen kanssa tämä meni.
Tuli tehtyä oikeen kunnon pässin pökkimät. Lanka Laurilan tilalta. Näitä on kiva tehdä, kun tulevat niin nopeasti. Seuraavat on jo tulossa...

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...