sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Sämpylöitä

Tuli leivottua sämpylöitä.
Puoli palaa hiivaa
5 dl käden lämpöistä vettä
suolaa maun mukaan n. 1 tl
12-13 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Lämmitä hiiva n. 37 asteiseksi, liuota hiiva sihen, lisää öljy ja suola ja jauhot vähitellen. Alusta taikina. Jauhoja on tarpeeksi, kun taikina ei jää kiinni mihinkään.
Lämpimään paikkaan kohoamaan leivinliinan alle n. puoleksi tunniksi.
Muovaa tangoksi, leikkaa pieniä paloja ja pyörittele sämpylöiksi. Laitoin pinnalle hieman timjamia, mutta ei se sitä tarvitse.
Vielä kohoamaan n. puoleksi tunniksi. Voitelin öljyllä enne  uuniin laittoa. 225 astetta, n. puoli tuntia

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...