lauantai 5. tammikuuta 2013

Savulohipiirakka tai lohipiirakka

POHJA:
3dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
125gr voita
1 munankeltuainen
2-3 rkl kylmää vettä

Rasva nypitään jauhoon-suolaan, lisätään keltuainen+vesi.  Tehdään taikina
vuorataan taikinalla vuoka reunoille asti. Esipaista 15 min 225 astetta.

Leikkaa runsaasti lohta taikinan päälle, käytin sekä savu-että graavilohta.

Täyte:
2rkl voita sulatetaan kattilassa, lisätään jauhot, ja sekoitetaan Kerma 2dl (kuohukermaa). Lisää 2 munankeltuaista, kun jäähtynyt. Mausta sitruunan mehulla ja levitä kalan päälle. Lisäksi leikataan vielä ihan pinnalle tilliä ja roseepippureita.
200 astetta, kunnes hyvä väri.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...