POHJA:
3dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
125gr voita
1 munankeltuainen
2-3 rkl kylmää vettä
Rasva nypitään jauhoon-suolaan, lisätään keltuainen+vesi. Tehdään taikina
vuorataan taikinalla vuoka reunoille asti. Esipaista 15 min 225 astetta.
Leikkaa runsaasti lohta taikinan päälle, käytin sekä savu-että graavilohta.
Täyte:
2rkl voita sulatetaan kattilassa, lisätään jauhot, ja sekoitetaan Kerma 2dl (kuohukermaa). Lisää 2 munankeltuaista, kun jäähtynyt. Mausta sitruunan mehulla ja levitä kalan päälle. Lisäksi leikataan vielä ihan pinnalle tilliä ja roseepippureita.
200 astetta, kunnes hyvä väri.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti