sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lihapullat italialaisittain

Tämä ruoka ei kauaa päässyt vanhenemaan.
Lihapulliin tarvitaan 400gr jauhelihaa
Itse käytän naudan jauhelihaa (ainakin uskon, että nautaa on) ja lisään tuota pekonia vähän makua tuomaan ja rasvaisuutta lisäämään.
Pekonia siis, pieniksi leikattuna omantunnon mukaan.
Valkosipulin kynsiä 3-4 puristettuna
Persiljaa pieneksi leikattuna
Suolaa, mustapippuria
Muutama rkl pieneksi jauhettua (mortteli) vaaleaa kuivaa leipää.
Kuivaan jauhettuun leipään lisätään pieni tilkka maitoa ja annetaan turvota hetken. Sitten vain sekoitetaan jauheliha, leipämössö, valkosipuli, pekoni, mausteet ja persilja. Taikinasta pyöritellään meko pieniä palloja, jotka paistetaan öljyssä pannulla ruskeiksi kauttaaltaan.
Kastikkeeseen muutama salottisipuli, muutamia valkisipulin kynsiä karkeasti pilkottuna, puolikas punainen chili (ei siemeniä) pieneksi pilkottuna, valkoviiniä, tomaattimurskaa 1.5-2 400gr tölkkiä. basilikaa (tuoretta) pilkottuna. Kuivattua oreganoa, jos huvittaa.
Kattilaan pohjalle öljyä, kuullotetaan sipuli+valkosipuli. Lisätää viini, tomaattimurskat ja chili ja annetaan muhia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. 15-30 minuuttia. Sitten sekoitetaan koko höskä ja uuniin 10-15 min 180 astetta. Spagetin kanssa syötiin.
Alla terminaattori miettii, mitä seuraavaksi tuhoaisi. Musta koira ja valkoinen lumi on aika haasteellinen yhdistelmä kuvata.. Muutenkin voisi jo tulla kevät, jota odotellessa muutinkin hieman? blogin ulkoasua. Osin senkin takia, koska vegeosuus on jäänyt niin häviävän pieneksi, että tuntuu hassulta sitä otsikossa mainostaa. Itse teen aika vähän puhdasta vegeruokaa. Ehkä pitäisi enemmän.


Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...