Innostuin taas kokeilemaan Glorian Ruoka-ja viini-lehdestä kaikenlaista kivaa. Lehti lupasi uudistumista, kun ohjeet ovat ajoittain olleet hieman vaikea toteuttaa. Siitä syystä minäkin maustoin tämän ihan itte. En nimittäin paikallisista K-tai S-tai muistakaan kaupoista löytänyt ras-el-hanout-maustetta, enkä sen takia viitsinyt lähteä pääkaupunkiimme etnisiin ruokakauppoihin etsimään ko mausteseosta. Tämä piirakka onnistui kuitenkin hyvin ihan kotikonsteinkin maustettuna. Tosin maustetta etsiessäni törmäsin kotimaiseen Åbyn kartanon kuivatuihin yrtteihin ja sieltä löytyi sekoitus lampaan lihan maustamiseen. Kotimaista täytyy tukea ja mun mielestä hyvä liikeidea, joten sitä tuli mausteeksi laitettua. Ja lammashan pitää yrteistä.
Pohjaan tulee 200gr pehmeää voita
2 dl bulgarian jugurttia
n. 4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria, laitoin aivan pienen ripauksen ja riitti
sekoitetaan jugurtti ja voi, lisätään kuivat aineet ja laitetaan lepäämään jääkaappiin..
Otin n. vähän yli puolet taiknasta, levitin voideltuun piirakkavuokaan ja 200 astetta uuniin kymmenisen minuuttia
Täyte:
400gr lampaan jauhelihaa (laitoin viitisensataa gr, koska löysin pakkasesta, yksi paketti 240gr, eli kaksi pakettia)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä puristettuna
1/2 tl kaardemummaa (jota minä en laittanut ollenkaan)
1 tl ras-el- hanout mausteseosta (jota en laittanut ollenkaan ja olen vielä niin tyhmä, että piti googlettaa, mitä mahtaa sisältää)
2 rkl tomaattipyrettä, laitoin reilusti enemmän
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja, joita en nyt myöskään löytänyt kaupasta, laitoin tavallisia säilöttyjä tomaatteja pari purkkia ja pilkoin niitä vähän
punaviiniä 1dl, laitoin ennemmän
100gr salaattijuustoa (käytin kreikkalaisesti maustettua)
Åbyn lammasmausteseosta, kuivatut yrit. Tämän voi tietenkin korvata muilla yrteillä, mitä huvittaa laittaa, ainakin timjamia, +lipstikkaa tai mitä nyt siis löytyy
ainiin, tietenkin suola, mustapippuri ja ihan hieman jauhettuna kuivattua vahvaa chiliä mausteeksi
rosmariinia, 1 kananmuna voitelemiseen
Kuullotetaan sipulit, lisätään jauheliha, mausteet, tomaattipyre ja annetaan muhia vähän aikaa. Lisätään viini, säilyketomaatit ja mausteet sekä reilusti rosmariinia. kiehutetaan hiljalleen, kunnes neste on haihtunut.
Viskataan piirakkapohjan päälle, lisätään salaattijuusto hieman murennettuna.
Lopusta taikinasta tein ristikon taiknapyörällä päälle ja se voidellaan kananmunalla.
uuniin 200 astetta n. 20 minuuttia.
eli idea oli valmis, mutta hieman muunneltunakin tuli todella maukas ja ruokaisa piirakka. Tänään tiedossa rajua siivousta, mikä taas tietää jonkinasteista pikaruokaa...
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti