perjantai 15. maaliskuuta 2013

Pekoni-sipulipiirakka

Tässä kevyttä pientä iltapalaa. Säilyy hyvin muutamia päiviä ja makukin.

Pohja:
3dl vehnäjauhoja
100gr voita tai margariinia
2-3 rkl vettä (tai riittävästi, että saa taikinan tehtyä)
parmesaaniraastetta  jonkun verran

Kuivat aineet (+parmesaaniraaste) sekoitetaan pehmeään rasvaan, lisätään vesi

Täyte:
5 sipulia pieneksi kuutioksi leikattuna
1 purjo
1 pkt pekonia
tuoretta tai kuivattua timjamia
1/2 tl suolaa
pippuria
parmesaanijuustoraastetta
emmental-juustoraastetta tms, josta itse pitää
 

Paista suikaloitu  pekoni, talouspaperille kuivumaan
Kuullota sipulisilppu+purjo, mausta

Yhdistä nämä ja levitä piirakkapohjalle ja päällimmäiseksi juustoraaste.
200 astetta tai vähän alle 20-25min.



Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...