sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Perjantaipizzaa ja sunnuntaileivän leivontaa

 Perjantai on roskaruokapäivä, yleensä pizzaa. Nyt päätettiin tehdä itse.
pohja tehtiin valmiista jauhoseoksesta, johon lisättiin hiiva ja vesi.
Tomaattimurskaa laitettiin yksi tölkki, valutettiin ylimääräinen neste pois, lisättiin valkosipulia puristettuna sekä tuoreita basilikan lehtiä. ripaus mustapippuria.
Täytteeksi pepperonia, herkkusieniä viipaloituna, muutama musta oliivi viipaloituna, kreikkalaista fetaa ja päälle juustoraastetta. Ei kai tarvitse mainita, että hyvää oli.
Sunnuntaina oli leipäkokeilun vuoro.
3dl vehnäjauhoja
3dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 dl maitoa
2 dl piimää

Kuivat aineet yhteen, nesteet mukaan, vaivataan, leivotaan leipä, viilletään pintaa veitsellä. Uuniin 200 astetta 30-40min. NO, jotenki tökki, periaattees ihan syötävää joo.
Ensi viikoksi onkin luvattu kylmenevää. Mun mielestä on jo ollut koko ajan kylmää, jos koko ajan kylmenee, niin koska tulee kesä?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tuohon juuri lisuketta tarvi.

se mutsi kirjoitti...

Viikonloppuna pitää tankata :)

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...