Tämä on Donna Leonin hauskasta keittokirjasta. Kirjahan rakentuu komisario Guido Brunettin ratkaisemien murhien ja rikosten ympärille-ne sijoittuvat Venetsiaan ja kirjoissa ruualla on aina erittäin suuri osuus. Olen ollut jo pitkään Donna Leon -dekkareiden fani.
Tähän tarvitaan lohifile n. 600-800gr
voita paistamiseen
2 salottisipulia pilkottuna pieniksi
1 tl suolaa
400 gr tuoreita hekkusieniä siivuttuna
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
mustapippuria
2dl kuohukermaa
nippu revittyä tuoretta basilikaa
Lohi leikataan viipaleiksi. Kuumenna voi pannussa, lisää salottisipulit ja kuullota, lisää suola ja 1rlk vettä, lisää viipaloidut sienet, kypsennä 15 minuuttia, lisää valkoviini, kiehauta kunnolla, lisää mustapippuri ja kerma, sekoita kunnes saostuu.
toisessa pannussa paistetaan kalaviipaleet, molemmilta puolilta.Llisää suola. Laita kalat kastikkeen joukkoon, anna tekeytyä, lisää basilika päälle.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
2 kommenttia:
Nam. Onneksi k.o. keittokirja löytyy myös täältä metsäkämpältä saaresta. Tää filletti di salmone ai fungi etc pitää laittaa kunhan sopiva vonkale käy pyydykseen.
Jep. Ei hassumpaa ollenkaan. Olen muuten mietinyt, että kuinka se Guidon älykäs ja menestyvä professoris vaimo pystyykin aina olemaan kaikki päivät ja illat kotona valmistamassa perheelleen näitä ihania italialaisia aterioita...
Lähetä kommentti