lauantai 23. maaliskuuta 2013

Basilikalla höystetyt lohifileet herkkusienikastikkeessa

Tämä on Donna Leonin hauskasta keittokirjasta. Kirjahan rakentuu komisario Guido Brunettin ratkaisemien murhien ja  rikosten ympärille-ne sijoittuvat Venetsiaan ja kirjoissa ruualla on aina erittäin suuri osuus.  Olen ollut jo pitkään Donna Leon -dekkareiden fani.

Tähän tarvitaan lohifile n. 600-800gr
voita paistamiseen
2 salottisipulia pilkottuna pieniksi
1 tl suolaa
400 gr tuoreita hekkusieniä siivuttuna
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
mustapippuria
2dl kuohukermaa
nippu revittyä tuoretta basilikaa

Lohi leikataan viipaleiksi. Kuumenna voi pannussa, lisää salottisipulit ja kuullota, lisää suola ja  1rlk vettä, lisää viipaloidut sienet, kypsennä 15 minuuttia, lisää valkoviini, kiehauta kunnolla, lisää mustapippuri ja kerma, sekoita kunnes saostuu.
toisessa pannussa paistetaan kalaviipaleet, molemmilta puolilta.Llisää suola. Laita kalat kastikkeen joukkoon, anna tekeytyä, lisää basilika päälle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam. Onneksi k.o. keittokirja löytyy myös täältä metsäkämpältä saaresta. Tää filletti di salmone ai fungi etc pitää laittaa kunhan sopiva vonkale käy pyydykseen.

se mutsi kirjoitti...

Jep. Ei hassumpaa ollenkaan. Olen muuten mietinyt, että kuinka se Guidon älykäs ja menestyvä professoris vaimo pystyykin aina olemaan kaikki päivät ja illat kotona valmistamassa perheelleen näitä ihania italialaisia aterioita...

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...