sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Spagettivuoka kanan ja pinaatin kera

 On ollut juu hiljaista, liekö osasyynä ainakin tuo alla oleva ikiliikkuja kavereineen, kun energiat valuvat siihen, että saa koiran energiat valutettua pois, vaiko sitten joku muu klassisempi, kuten työ-tai opiskelukiireet tms. Ruokaa on tullut tehtyä jonkun verran, kamerakin oli pajalla, joten kuviakaan ei ole oikein päässyt ottamaan. Toki sain lainata Ixusta, joka paljastuikin oikein mukavaksi ja hyväksi kameraksi. Lisäksi puutarha on paljastanut viime vuoden tekemättömät työt ja muutamat koirankakatkin sieltä paljastuivat, sattuneesta syystä...
Joka tapauksessa tuli tehtyä spagettivuokaa, jota voin kyllä suositella. Tarvitaan ylllättävää kyllä spagettia, itse laitoin reilusti, koska meillä on aina nälkä ja se on yleensä vielä asteikolla hirmuinen.
6 valkosipulin kynttä.
1 iso punasipuli pilkottuna
4 kananfilettä, maustamatonta, sellaisiksi sopiviksi suupaloiksi pilkottuna
2 tlk tomaattimurskaa
tuoretta basilikaa, reilusti
1 kuivattu pieni chili murennettuna, tämän kanssa pitää olla varovainen
reippaasti tuoretta persiljaa, reilusti pinaattia, tuoretta, n. 120 gr cheddaria raastettuna, parmesaania n. 180gr raastettuna.
Kuullota sipuli pannulla, lisää kanaviipaleet, paista, lopuksi valkosipulimurska
Sekoita tomaatit, basilika, suola, chili ja nyt lisää valkosipulia nelisen kynttä, lisäksi tuoretta pinaattia, jätä muutama lehti. Nämä siis sauvaseloittimella tahnaksi. Taisin lisätä jonkun verran öljyä. tämä lisätään kanan joukkoon ja miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, lisätään loput pinaatista-
Keitä spagetti.
Iso uunivuoka, jonneka spagetti ja em mössö sekoitetaan kunnolla, päälle cheddarjusto ja uuniin 180 astetta 25-30 min. Hyvää oli!

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...