sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Intialaistyyppinen lihakastike, tomaattia ja kookosta, lämpimiä makuja

600 gr maustamatonta porsaan sisäfilettä
1 sipuli silputtuna
1/2 tl tai maun mukaan garam masalaa
kuivattua chiliä
pikkaisen jeeraa, eli juustokuminaa
suolaa
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tlk kookosmaitoa
tuoretta korianteria

Leikataan file ohuehkoiksi viipaleiksi, paistetaan kuumalla pannulla voissa, hieman rusketusta, maustetaan suolalla ja mustapippurilla sekä garam masalalla, laitoin myös ripauksen kuivattua chiliä mausteeksi. Sen kanssa saa olla varovainen, mutta antaa mukavaa lämpöä ruokaan sopivasti käytettynä. Kun halusin vielä hieman korostaa intialaistyyppisiä makuja, lisäsin jeeraa vähän.
Lisätään tomaatit ja lopuksi kookosmaito. Keitellään sen verran, että lihasta tulee oikein pehmeää, 15-20min. Lopuksi syytä tarkistaa maku. Maun on tarkoitus olla lämmin, mutta ei liian tulinen. Hyvät arvosanat sai.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...