sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kesän paras mustikkapiirakka

Tässä se on ja helppo tehdä.

175gr voita
3dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
n. 1 dl sokeria+pinnalle ripoteltava

Sulata voi, sekoita siihen leivnjauhe, joka on sekoitettu jauhoihin. Lopuksi sokeri. Lisää tarvittaessa jahoja siten, että voi tehdä taikinasta mukavan pallon.

Levitä taikina vuokaan, vähän reunoillekin. Jätä jonkinmoinen pala, jonka voi murustella piirakan päälle.

Taikinan päälle runsaasti mustikoita. Tässä on sellainen vähän vajaa litra. Koska perunajauhoja ei ollut (sitoo mustikoiden kosteuden ja hyvä käyttää ainakin pakastemarjojen kanssa), laitoin piirakan päälle sokeria ja murusteltiin vielä loppu taikinasta päälle.

Uuniin 180 astetta, n. 25-30 min, kunnes hieman ruskistuu. Älde hyvää, eikä nyt tosiaan mikään monimukainen juttu valmistaa. kuvaan jotenkin eksyi kaikenlaista ylimääräistä...

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...