maanantai 27. tammikuuta 2014

Raviolilasagne

Tähän inspiroiduin viimeisimmästä Gloriasta. Tosin resepti piti vääntää omannäköiseksi, kuinkas muuten.
Ostin tähän valmiita ravioleja, pinaatti-juusto-täytteisiä (luomua, usko tai älä) , isoon lasagnevuokaan meni kaksi pakettia
Mozzarellaa meni kolme isoa palloa, viipaloituna
Parmesaania meni yksi iso jälkiruokalautasellinen, raastettuna (ja vähän ylikin)
Alkuperäisessä ohjeessa oli 800gr valmista tomaattipastakastiketta, mutta minä tietenkin tein itse, valmis kastike on ihan jees, jos on kiirus tms, mulle vaan tökkii.

Itse tehty tomaattikastike: kuullota 1.5 pieneksi pilkottua sipulia paistokasarissa, lisää 800gr (kaksi tölkkiä) tomaattimurskaa kattilaan, puolikas kasvisliemikuutio
valkosipulia puristettuna 5-6 kynttä
suolaa, tiraus sokeria, mustaa pippuria ja basilikaa lähinnä hullun lailla raakana. Näitä keitetään reilu 20 minuuttia ja siinä se. Lisää basilikaa..

Koko homma valmistuu siten, että pohjalle tomaattisoossia
Tämän päälle ravioleja reilusti, tämän päälle mozzarellaa ja vielä päälle parmesaaniraastetta.
Ja sama kerrostuminen uusiksi, siten, että ihan päälle tulee tomaattisoosia sekä parmesaanijuustoraastetta.

Uuniin 175 astetta 35 minuuttia. Hyvä muistaa, että lasagnen täytyy asettua ja vetäytyä hieman, niin ei ole sitten niin vetinen. Ai että oli hyvää!!

Vinkkinä vielä ehkä sekin, että jos sortuu valmiiseen pastakastikkeeseen, kannattaa sitä usein hieman tuunailla: mukaan basilikaa ja mustapippuria, valkosipulia tms maun mukaan. Toki, eihän se aina pakollista ole sekään...



Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...