sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Tomaattikeittoa ja patakinnasvarkaus

 Meillä on jo jonkun aikaa vinguttu tomaattikeittoa ja nyt oli vihdoin sen aika.
Tomaattikeitto tulee tehtyä aina vähän eri tavalla ja tänään meni näin:
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli pienittynä
muutama valkosipulin kynsi puristetuna
puolikas kasvisliemikuutiota
runsaasti tuoretta basilikaa pieniksi revittynä
Tomaattimehua 3-4 dl
Ketsuppia,
parmesaanijuustoa
Suolaa, sokeria, mustapippuria, chilijauhetta, timjamia
1) Kuullota sipuli, lisää tomaattimurska, kasvisliemi, purista valkosipuli ja alustavasti basilikaa sekä suolaa ja pippuria, pieni sokerihyppysellinen, sekä vettä muutama desi.
Tätä seosta keitellään pienellä tulella 15-20 minuuttia.
2) Lisää tomaattimehu, ketsuppi ja kuivattu timjami, chili tarvittaessa, mutta aivan vähän.
3) jatka keittämistä, lisää tarvittaessa vesi ja tarkista maku. Basilikaa ei voi olla liian paljon.
4) Lopuksi parmesaanijuustoraaste vajaa 1dl
5) Bamixilla sekoitetaan tasaiseksi, korista basilikan lehdillä, ihana talviruoka
Varas saatiin kiinni itse teossa. Voisiko syyllisempää ilmettä olla? Tuossa vaiheessa on vaikea kiistää varkautta...

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...