Meillä on jo jonkun aikaa vinguttu tomaattikeittoa ja nyt oli vihdoin sen aika.
Tomaattikeitto tulee tehtyä aina vähän eri tavalla ja tänään meni näin:
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli pienittynä
muutama valkosipulin kynsi puristetuna
puolikas kasvisliemikuutiota
runsaasti tuoretta basilikaa pieniksi revittynä
Tomaattimehua 3-4 dl
Ketsuppia,
parmesaanijuustoa
Suolaa, sokeria, mustapippuria, chilijauhetta, timjamia
1) Kuullota sipuli, lisää tomaattimurska, kasvisliemi, purista valkosipuli ja alustavasti basilikaa sekä suolaa ja pippuria, pieni sokerihyppysellinen, sekä vettä muutama desi.
Tätä seosta keitellään pienellä tulella 15-20 minuuttia.
2) Lisää tomaattimehu, ketsuppi ja kuivattu timjami, chili tarvittaessa, mutta aivan vähän.
3) jatka keittämistä, lisää tarvittaessa vesi ja tarkista maku. Basilikaa ei voi olla liian paljon.
4) Lopuksi parmesaanijuustoraaste vajaa 1dl
5) Bamixilla sekoitetaan tasaiseksi, korista basilikan lehdillä, ihana talviruoka
Varas saatiin kiinni itse teossa. Voisiko syyllisempää ilmettä olla? Tuossa vaiheessa on vaikea kiistää varkautta...
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti