maanantai 17. maaliskuuta 2014

Chicken marengo ja kevään ensi aurinko

Tämä kanaresepti löytyi uudehkosta "Kanaa arkeen ja juhlaan"-kirjasta ja tuo alla oleva hurtta  löytyy kotoa. Simosta ei nyt ole kuvaa yksinkertaisesti siitä syystä, että se ei pysy niin kauaa paikoillaan, että siitä saisi kuvia. Nukkuvasta koirasta taas ei ole kivaa ottaa kuvia. yritin kyllä muutaman ottaa (hereillä olevasta koirasta), mutta niistä tuli aivan yhtä tärähtäneitä, kuin koirakin on, joten se siitä. Tämä ei siis ole Simo, vaan Arska.
Ja joo, tuo kana
Pari laatikkoa kokonaisia maustamattomia kanafileitä leikattuina  semmoisiksi sopivan kokoisiksi paloiksi.
Maustetaan palat suolalla ja cayennepippurilla
Lsäksi 4 keltasipulia
3 valkosipulia8laitan itse aina enemmän kuin ohjeissa)
2 purkkia kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 iso lasillinen kuivaa valkoviiniä
1 rkl kanafondia
Oreganoa, timjamia, rosmariinia, laitoin tuorita
herkkusieniä yksi laatikollinen
suolaa ja pippuria

No, kanat ruskistetaan pannulla voissa ja öljyssä, sipulit muutamiin palasiin rennosti pannulle mukaan. Siirrä isompaan pataa, jonne mukaanTomaatit, viini, fondi, yrit, vakosipuli. Voi sen valkosipulin heittää pannullakin käymään, jos haluaa, tai puristaa mukaan.. Hauduta kannan alla 30-40 minuuttia. Lopuksi kuullota sienet ja heitä mukaan.
lopuksi paistetaan vielä kananmuna kaikille ja tarjoillaan kanan kanssa. Riisiä lisukkeena. Että ei paha. Ja niin, päälle leikellään niitä yrttejä. Kirja kertoi, että tämä oli Napoleonin herkkuruoka. Tiedä sitten, mutta jees oli, jos hänellekin on kelvannut.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...