Tähän voi tosiaan käyttää vielä jämät viime syksyn suppiksista, tämän vuoden sienikautta ei vars. odotellessa, mutta henkisesti siihen varautumalla..
Pohja ihan perussettiä:
3dl perunasosetta (jos nyt ei satu olemaan just kotona, niin kaupasta vaan niitä kamalia valmiita pusseja, joista saa perunamuussia lisäämällä veden
150gr voita
2dl hiivaleipäjauhoja
2dl vehnäjauhoja
suolaa
1 tl leivinjauhetta
sekoita kaikki keskenään. Levitä voidellulle piirakkapohjalle, myös reunoille
Täyte: 1/2 litraa suppilovahveroita. Jos käytät kuivattuja, liuota niitä vedessä hetki ensin ja puristele kuiviksi ennen kuin käytät. muista että kuivattuina siis paljon vähemmän...
2dl smetanaa
1 tl suolaa 100gr sipulia pilkottuna pieniksi
2 kananamunaa
150 gr juustoraastetta
rosmariinia
Kuullota sipuli, lisää sienet. Sekoita vuoassa smetana, kanamunat, sipuli-sienijuttu, juustoraaste. Mausta suola ja rosmariini. Ymppää piirakkataikinan päälle. Thats it, uuniin 220 astetta puolisen tuntia.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
Tekaistiin iltapalaksi venäläinen lohipiirakka, ei paha. Tarvitaan: 400gr voitaikinaa 750 gr fileoitua lohta n. 150gr herkkusieniä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti