tiistai 22. heinäkuuta 2014

Tomahawk-pihvi grillissä lisukkeineen

 No pitihän se tämä kokeilla. Kyseessä muhkea n.kilon pihvi, jossa sopivasti rasvaa grilliin. Pihvin varsi on luu, josta nimikin tietty.
Lihan pinnalle öljyä, suolaa ja pippuria. Ensin nopea suora grillaus, väriä pintaan. Sitten epäsuoraan lihaa käännellen. Lihalämpömittari näytti 65 astetta. Sillä medium (plus) kypsyys. Grillauksen jälkeen folioon lepäämään. Liha kypsyy vielä siinäkin hieman. Lihan kanssa uuniperunat. Halkaistaan perunat kevyesti. Uunivuokaan, päälle öljyä, pippuria ja suolaa. Uuniin 180 astetta välillä käännellen. Jos oikein rapsakkaa pintaa haluaa, voi heittää grilliä muutamaksi minuutiksi päälle. Lisäksi tietty muutama tuore rosmariinioksa mukaan.
Lisukkeena oli salaatti, jossa ihan vaan rucolaa, halkaistuja minitomaatteja, hieman öljyä mustapippuria ja päälle parmesaanilastuja.
Ja vielä, koska näitä jääkaapissa oli, eri värisinä paprikoita. Hellan grillin kautta siten, että saavat väriä. Tämän jälkeen suljettubastia, jotta kuori lähtee pois hyvin.  Kuoritaan, liuskoiksibastiaan, pursotetaan sitruunaa. Tai paremminkin puristetaan vähän sekaan. Lisäksi pieni punainen tuore paprika pienitään ja hieman valkosipulia, ja mausteita mukaan

Ainiin. Liha tarjottiin chimichurri-kastikkeella. Näihin löytyy useita ohjeita. Me tuoretta chiliä, valkosipulia, öljyä, balsamiviinietikkaa, suolaa ja pippuria mm.

Alakulmassa muhkeat pihvit saivat Simonkin silmät pyörimään päässä 😄

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...