No tuli tämäkin kokeiltua. Ei paha.
Liha tuli hankittua Helsingin Lihaexperteiltä, joka on mielestäni aivan huippulihakauppa. Lisäksi aina saa matkaan hyviä ohjeita ja vinkkejä. Kuten nyt näihinkin.
Liha laitetaan ensin uuniin ja uunivuokaan vähän vettä pohjalle. Lämpö melko matala 130-150 astetta ja n. Puolitoista tuntia.
Sitten grilliin ja suoralle lämmölle. Tässä grillaaja tosin mielestäni innostui hieman liikaa. Pinta on kyllä tarkoitus ruskistaa ei polttaa. Mutta kuka mistäkin tykkää. Lopuksi pintaan siveltiin Poppamiehen Savuomena grillikastiketta ja hetki vielä grillissä. Tarjoillaan salaatin kanssa. Sormiruokaa on. Liha on kypsää, kun se irtoaa hyvin luista.
Grillistä vielä. Weberin hiiligrillillä sujuu hyvin ja lihaan tulee savun maku. Minun mielestä se ainoa oikea tapa, mutta mielipiteitä on muitakin, eikä ainoaa oikeaa tietenkään ole. Kesä on ollut todella helteinen, joten uunin tai hellan ääressä ei ole houkutellut viettämään aikaa. Tuolloin on luontevaa siirtyä ulos ja tehdä kaikenlaisia grillikokeiluja.
Arkiruokaa ja kokeilua. Aikataulujen ajastamista aamuisin. Välillä ruokitaan kompostia ja välillä juhlitaankin. Neulomista ja koiranhoitoa. Iloja ja suruja ruokapöydän äärellä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku
Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...
-
Tämä nimittäin sopii myös niille, jotka eivät pidä kurpitsasta. Onnistuin kotona hämäämään sellaisia henkilöitä onnistuneesti pyytäes...
-
No nyt on yritetty siistiä blogia suuntaan jos toiseenkin, ei se varmaan tähänkään lopu. Tunnisteitakin on matkan varrella tullut ihan kum...

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti