sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Possun ribsejä grillissä

No tuli tämäkin kokeiltua. Ei paha.
Liha tuli hankittua Helsingin Lihaexperteiltä, joka on mielestäni aivan huippulihakauppa. Lisäksi aina saa matkaan hyviä ohjeita ja vinkkejä. Kuten nyt näihinkin.
Liha laitetaan ensin uuniin ja uunivuokaan vähän vettä pohjalle. Lämpö melko matala 130-150 astetta ja n. Puolitoista tuntia.
Sitten grilliin ja suoralle lämmölle. Tässä grillaaja tosin mielestäni innostui hieman liikaa. Pinta on kyllä tarkoitus ruskistaa ei polttaa.  Mutta kuka mistäkin tykkää. Lopuksi pintaan siveltiin Poppamiehen Savuomena grillikastiketta ja hetki vielä grillissä. Tarjoillaan salaatin kanssa. Sormiruokaa on. Liha on kypsää, kun se irtoaa hyvin luista.
Grillistä vielä. Weberin hiiligrillillä sujuu hyvin ja lihaan tulee savun maku. Minun mielestä se ainoa oikea tapa, mutta mielipiteitä on muitakin, eikä ainoaa oikeaa tietenkään ole. Kesä on ollut todella helteinen, joten uunin tai hellan ääressä ei ole houkutellut viettämään aikaa. Tuolloin on luontevaa siirtyä ulos ja tehdä kaikenlaisia grillikokeiluja.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...