perjantai 22. elokuuta 2014

Spagettipaistos salamilla

 Näinkin voi spagettia nauttia. Tämä ohje on Gino D'Acampon kirjasta, jonka olen jotakuinkin kokonaan kokeillut. Vielä en ole joutunut pettymään, joten voin suositella. Ihania italialaistyyttpisiä, modernisoituja ohjeita, joidenka raaka-aineet ovat helposti jokaisen saatavilla.
tähän tarvitaa: 400gr spagettia
oliiviöljyä hiukan
1 hienosksi silputtu sipuli
1 tl chilihiutaleita, no jooo, korvasin jauhetulla chilillä (mutta sen kanssa saa olla varovainen)
2 keskikokoista kesäkurpitsaa pilkottuna
100gr salamimakkaraa kuutioutuna
5 kananmunaa
200gr vasta raastettua pecorinoa
4 rkl persiljasilppua
suolaa

Keitä spagetti al dente, valuta kylmällä vedellä, jottei mene liisteriksi
Kuumenna oliiviöljy suurella pannulla, lisää sipuli, chili, kesäkurpitsa ja salami, paista kymmenisen minuuttia keskilämmöllä, laita jäähtymään
Vatkaa sitten kananmunat, pecorino ja persilja, lisää paistettu sipuliseos ja spagetti. Sekoita hyvin ja varovasti
Kuumenna oliiviöljyä jälleen pannulla ja lisää koko sössö siihen. Anna paistua, melko miedolla lämmöllä. Itse en ruvennut kääntämään mössöä, jos luulet onnistuvasi niin siitä vaan. Onnistui kyllä näinkin.  Kunnes pysyy kasassa, keikauta tarjoiluastialle. turha kai sanoa...hyvää...

Yläkuvassa iltapäiväkävelyllä helteisessä kesässä (josta nyt enää muisto) hurttien kanssa.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...