sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Parmesaanigratinoitua kanaa

No onpas nyt tullut taukoa. Eikä edes mitään selkeää syytäkään. Ruokaa olen kyllä tehnyt aiempaan tapaan, keittokirjojakin tullut muutama hankittua. Ehkäpä olen odottanut kevättä niin intensiivisesti, etten ole muuta kerennyt tekemään?
toisaalta inhottava yskä on osin vienyt voimia ja innostusta kaikelta. Jospa nyt pikkuhiljaa alkaisa laantua.
Tässä kuitenkin hyvä tapa jalostaa kanaa.Ja mihinkäpä parmesaanijuusto ei sopisi? Ja kukaanhan ei osta niitä valmisraasteita, eihän?
tähän tulee kananpaloja n. 500-600gr.
Lisäksi pieni pöräys voita
Valkosipulin kynsiä 5-6
Parmesaania 200-300gr rasteena
3dl kermaa

Heitä uunivuokaan vähän voita, heitä se uuniin, jossa on 200 astetta siis se vuoka.-muutaman minuutin, jotta voi sulaa. Heitä kanafileet vuokaan, purista valkospuli, raasta parmesaani, sekoita se kerman kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla, myllystä.
heitä tämä mössä kananpalojen päälle. Ekäpä vielä jokunnen basilikan lehtikin?
180-200 astetta uuniin sellainen 40 minuuttia. Tarjoa riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...