lauantai 20. maaliskuuta 2010

Koemaisto tehty +todellista kotiruokaa


No nyt on kokeiltu pääruoka tuosta herkullisesta illallisesta ja hyvää oli. Pakkasessa satui olemaan sopiva sisäfile, josta tein 1.5-2 cm siivut. Pannulle, voihin paistumaan ja mustapippuria ja suolaa. Sitten uunivuokaan, väliin säilykepäärynän puolikkaat, päälle lihat ja kaiken kukkuraksi juustot+kerma ja paistinliemi ja eikun uuniin. Tämä maistui kaikille.

Sen sijaan ongelmaksi muodostui valmiit valkosipuliperunat kaupan pakastealtaasta, koska taloudesa ei ole kahta uunia. Tuli sitten koirille taas kivaa iltapalaa, kun ängin ne tyhmänä mikroon. Kuinka ihmeessä niistä voikin tulla liisteriä mikrossa...


Illalla takuuvarmaa kotiruokaa, eli LIHAPULLIA. Nämä menevät pakkaseen, jos eivät sitä ennen päädy syötäväksi. Näiden kanssa pitää olla nopea.

Takuuvarma, aina onnistuva tapa on tietenkin Meiran maustettu korppujauho. Kaikkia mausteita on aivan oikeissa suhteissa. Ohje purkista:


LIHAPULLAT


1dl Meiran maustettu korppujauhoa

2dl vettä tai kermaa (meillä tietenkin aina kermaa, siis sitä oikeaa)

1 kananmuna

400-500g jauhelihaa (luomua tietenkin)

225 astetta 12-15 minuuttia. Aina onnistuu. Suositeltavaa kaksinkertainen annos.


Ei kommentteja:

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...