maanantai 29. marraskuuta 2010

Opiskelut päätökseen lihapiirakka


Tällaisia lihapiirakoita oma äitini antoi minulle matkaan opiskelupaikkakunnalle lähtiessäni ja todennäköisesti on juuri tämän lihapiirakkaohjeen ansiota, että valmistuin ylipäätään...
Olen tätä itse yrittänyt tehdä, mutta jostain syystä se ei ole koskaan yhtä hyvää, kuin äitini tekemä.
Taikina:
2 dl perunamuusia (tein törkeästi mummon valmista muusia, siinäkö syy?)
1.5dl vehnäjauhoja
1.5dl hiivaleipäjauhoja
2tlk leivinjauhoja
100gr pehmeää voita
Sekoitetaan yhteen, jääkaapiin odottelemaan.
Täyte:
400-500gr jauhelihaa
3dl riisiä (otin törkeästi sellaisia valmiiksi pussissa keitettäviä, tässäkö syy?)
1dl sipulia (laitoin yhden sipulin)
Paistetaan sipuli, ilman muuta voissa
paistetaan jauheliha sipulin kanssa. Alkueräisessä ohjeessa tosin jauheliha keitetään lihaliemikuutiossa (tässäkö syy??)
Riisin keitin lihaliemessä
Kaikki sekaan vaan ja se on siinä. Maustetaan suolalla, mustapippurilla tai millä pippurilla haluaa.
Ja tiukennetun haastattelun jälkeen kävi syykin selväksi, miksi minun piirakka on aina huonompaa, kuin äitini. Hän oli unohtanut minulle antamassaan ohjeessa lisätä täytteeseen 1dl kermaa tai lihalientä. Tässäpä tämä taas, tahatontako -tietenkin...
Taikina puoliksi, leivotaan levy, jonka päälle täyte, toinen levy leivotaan ja siirretään leivinaperin avulla toisen levyn päälle nätisti (en osaa). Voidellaan munalla. 220 astetta 25-30minuuttia.

1 kommentti:

riina kirjoitti...

Siinä on syy!

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...