keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Gluglu, suosittelen -näinköhän kinkku jäi toiseksi?

Ja innokkaat bloggaajat kävivät kalkkunan kimppuun. Nyt kuvat ovat ylös-alas-järjestyksessä. Eli ensin tulee valmis kalkkuna, joka hieman kyllä tummui pinnasta, mutta olen kyllä varma, että se ei menoa haittaa. Paistaminen 170 astetta n. 40min/kg ja sen päälle vielä 20-30minuuttia. laskin lämmön ad 150 asteeseen jossain vaiheessa, kun pinta alkoi tummua uhkaavasti. Paistamisen aikana pintaa valellaan kalkkunasta valuneella nesteellä. Lopuksi folioon muhimaan ja tekeytymään. Tämä on todella onnistunutta!


Tässä koko komeus menossa uuniin. Nahkan sisälle ja pintaan on laitettu seosta, jossa on pehmeää voita, salviaa, rosmariinia, suolaa, pippuria, sitruunan mehua ja päälle vielä timjamia kuivattuna. Sisään laitettiin sitruunan ja klementiini puolikkaita.

Ja tässä ihanasti mössöä levitetään nahkan alle...




Tässä se nyt sitten on, bloggaajien jouluprojekti numero N.
Tarina sitten kertoo, oliko tämä onnistunut kokeilu.
Kastikkeen meinaan tehdä nesteestä, joka kalkkunasta valui pellille. Lisään kermaa, madeiraa, kattilaan, mausteita ja tilkan jauhoja.

2 kommenttia:

riina kirjoitti...

On se ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Lopputulos näyttää ainakin onnistuneelta.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...