
Alun perin ohje on ollut Glorian Viini ja Ruoka-lehdessä. Siitä olen luonnollisestikin vääntänyt oman version..
Tarvitaan hirven lihaa n. kilo, tai kulutuksen mukaan
Punaviiniä maun mukaan 3-4dl riittänee
salottisipuleita riittävästi, laitan kokonaisina
Valkosipulia
tomaattipyrettä, tänään laitoin kaksi pientä purkkia, mutta toisen bloggaajan mukaan tämä oli liikaa...itse lisäsin pyrettä, koska halusin saada keitokseen hieman raikkautta
Lihafondia alle desi
Pekonia yksi paketti, kuutioituna
Kuivattuja suppilovahveroita
Mausteeksi suolaa, mustapippuria, tietenkin
Yrttejä: rosmariini
timjamia
laakerin lehtiä
(tänään laitoin myös oreganoa, koska luulin ostaneen timjamia, vaikka ostin oreganoa..onneksi kotoa löytyy kuivattua timjamia, jota on aina syytä kotona ollakin)
Lisäksi perunamuussi:
1-2 kiloa jauhoisia perunoita, kuoritaa, pilkotaan muutamaan osaan, ketetään, muussataan käsin (ei koneella!), lisätän voita, suolaa, lämmitettyä maitoa 1-2 dl, siinä se.
Liha pilkotaan (poikittain syitä vastaan) muutaman sentin kuutioiksi, ruskistetaan voissa. Maustetaan suola ja pippuri. Paistamisesta syntynyt neste pataan ja lihat. Sitten ruskistetaan pekonit ja siina samassa olen ruskistanut pintaa salottisipuleista.
Kaikki pataan, mukaan pilkottu valkosipuli, suppikset, punaviiniä, vähän fondia ja vettä, yrtit ja tomaattipyree. Nestettä sillä viisii, että lihat peittyy ja pata kiehumaan liedelle hissukseen yli tunniksi.
Kun maku on testattu ja liha mureaa, lisätään perunamuussi padan päälle ja gratinoidaan koko komeus uunissa 225 astetta, melko nopeasti. Todella hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti