torstai 9. joulukuuta 2010

Verta ja suolenpätkiä osa 3

Suoli tulee näppärästi puhtaana ja sen saa helposti siirrettyä lihamyllyn makkarasuppilon päälle.

Ja homma voi alkaa: massa pursotetaan suoleen.

Tässä tarvitaan 4 kättä.Pienellä (eli 2 joulun) harjottelulla työ sujuu ja hyvä kone auttaa!

Valmiit makkarat keitetään lihaliemessä. Lihaliemi ei saa kiehua vaan lämpö pidetään noin 80 asteessa. Kun makkarat ovat kypsiä, nousevat ne itsekseen pintaan.

Kypsät, keitetyt makkarat. Takana vaalea makkara on kalkkunaa. Lyhyempi makkara on kevyestimaustettu porsasmakkara ja edessä voimakas choriso.

Ennen syöntiä makkarat on hyvä paistaa joko pannulla tai uunissa. 

Ja lopuksi veri osuus: kanssa bloggaaja rikko sormensa rikkinäiseen koira ruokakuppiin. Mutta onneksi vasta kun makkarat oli valmiit!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todellakin onneksi, koska kanssabloggaaja joutui menemään lepäilemään nähdessään valtavan verensyöksyn. Aggressiivisia nuo koiran ruokakupit nykyään...

riina kirjoitti...

Enhän mää ny sillai, mutta kun tuli linnanjuhlat!!!!
Ei vaan, verenvuoto oli sen verran massiivista, että tällanen herkkä ihminen ei vaan pysty.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...