keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Hyydytetty juustokakku


Päätin siis tehdä kakun. Halusin kokeilla tuota maitotiivistettä. Maitotiiviste on säilykepurkissa oleva erittäin makea ja sakea maitovalmiste. Saa nykyään jo monista kaupoista ja on varsin moni käyttöinen tuote. Käy kahviin (jos makeaa haluaa) ja teehen sekä jälkiruokiin. Keittämällä purkkia 3 tuntia miedossa lämmössä, saa kinuskikastiketta aikaan. En ole enkä kokeile...
Kakkuun tein normaalin keksipohjan. kokojyväkeksiä ja voita siis...
Väliin tuli 2 pilttipurkkia magososetta, jonka hyydytin grapemehuun liuotettulla liivatteella.
Päälle philadelpiaa ja sunnuntain tuorejuustoa ja purkki maitotiivistettä. Laitoin vielä puoli purkkia turkkilaista ja hyydytin samalla tavalla grapemehu ja liivate systeemillä.
Sokeria en lisännyt ollenkaan mihinkään. Maitotiiviste on sen verran makiaa, ettei tarvinnu.
Grapemehun olisi voinut korvata jollain vähän makeamalla mehulla, mutta mulle kyllä maistui.
Hyvää on ja helppo tehdä vaikka missä. Uunia ei tarvita ja säilykepurkkimaito säilyy.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää hyvältä kakulta- näin merkkihenkilöiden merkkipäivänä, t. nimim. "merkkihenkilö"

se mutsi kirjoitti...

Vaikuttaa tosi hyvältä ja mm mökkiolosuhteissa ERITTÄIN käyttökelpoinen. Laitetaan korvan taakse.

Aivan sikatörkeen hyvä sitruuna-vadelma bostonkakku

Leipominen on oikeastaan aika kivaa. Ja herkkujen syöminen on vielä kivempaa. tämän ohjeen olen leikannut jostain lehdestä n. sata votta s...